Kend din kaffe

Kan cafékortet ofte virke uoverskueligt, når det kommer til valget af kaffe? Eller har du brug for at prøve noget nyt ud over den sædvanlige filterkaffe? Så har vi samlet en guide til, hvad du kan forvente, når du bestiller ...

Kan cafékortet ofte virke uoverskueligt, når det kommer til valget af kaffe? Eller har du brug for at prøve noget nyt ud over den sædvanlige café latte? Så har vi samlet en guide til, hvad du kan forvente, når du bestiller …

Filterkaffe

En kop filterkaffe kender de fleste, og mange af os drikker den ofte hjemme hos os selv. Filterkaffe er lavet ved at hælde kogende vand igennem et filter med malede bønner. Filterkaffen er dog mange steder blevet skiftet ud med en americano.

Americano

En americano er helt simpelt. Den består af espresso tilsat kogende vand. Eftersigende stammer navnet fra 2. verdenskrig, og opstod da amerikanske soldater tilførte kogende vand til espresso, får at det mindede mere om den kaffe de kendte hjemmefra. 

Café latte

Cafe latten er efterhånden også blevet meget populær blandt danskerne. Café latte betyder kaffe med mælk, hvilket er præcis, hvad denne kaffedrik tilbyder dig. Drikken er lavet af 1/3 espresso og 2/3 mælk med mælkeskum. Den er mild i smagen og er en god start for kaffe-nybegynderne.

Cappuccino

En cappuccino er lidt stærkere i smagen end en café latte. Drikken består af 1/3 espresso, 1/3 mælk og 1/3 mælkeskum. En cappuccino er meget cremet og har en lækker fyldig smag af kaffe. Baristaen kan virkelig lege med sine kreative egenskaber med denne drik, og du vil derfor ofte se en smuk latte art i cappuccinoens overflade.

Espresso

Espresso er det, som tilfører kaffesmagen til mange af de andre kaffedrikke. Espresso er lavet af malede espressobønner og kogende vand. Da det er koncentreret kaffe, er den meget kraftig og stærk i smagen. Drikken findes med et single- og et dobbeltshot espresso. Er man virkelig en hardcore kaffedrikker, så er denne drik perfekt.

Cortado

En cortado ligner en mini-café latte, men lad dig ikke snyde! Denne kaffedrik er en del stærkere end en café latte. Cortadoen er lavet på halv espresso og halv steamet mælk. Da den er lavet med målene 50/50, er den forholdsvis stærk i smagen.

Macchiato

En macchiato er et shot espresso med meget lidt mælkeskum på toppen. Macchiato betyder plettet på italiensk, hvilket er, hvad du ser, når baristaen tilfører lidt mælkeskum på toppen – espressoen bliver ’plettet’. Drikken er meget stærk og kraftig i smagen.

 

Læs også: Varm chokolade på 3 måder

Læs også: Københavns 3 bedste varme chokolader

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være