[single_post_category_name]

Thomas Alcayaga – Magisk mad

Thomas Alcayaga har med bloggen madetmere lavet et uprætentiøst madmekka som i bund og grund handler om det gode og enkle måltid. En god portion sans for smag og sammensætning, en dosis mad-teknisk snilde, æstetisk sans på den rustikke og lækre måde og kærligheden til de gode råvarer; det er hvad der skinner igennem, når man ser hvad Thomas tryller frem på sin kulinariske scene. Skøn, indbydende, appetitlig, uprætentiøs og lækker mad, som kan serveres både til to og tyve og til hverdag og fest. Se mere og bliv både sulten og inspireret på www.madetmere.dk.

I øjeblikket hører vi hele tiden om superfoods, som kan gøre dig klogere, smukkere, stærkere eller gør noget ekstraordinært for din krop. Om livstilsomlægninger til 5:2, som vel egentlig er en kur, LCHF, Palæo og hvad ved jeg ikke. Jeg må se i øjnene, at jeg nok står lidt af, når temaet bliver en dogmefyldt hverdag i forhold til mad.

Jeg tror måske, at jeg mere tror på magisk mad. Og når det kommer til stykket, så betyder maden nok egentlig ikke så meget. Det er lige så meget atmosfæren og selskabet. For mig er mad glæde, madglæde, selskab og glæden ved at glæde selskabet med mad.

For et par måneder siden havde jeg lidt spontant muligheden for at spise på måske verdens bedste restaurant. Rammerne for et magisk måltid var til stede, altså god mad og godt selskab. Men af en eller anden grund, så var det ikke perfekt, det var godt, rigtigt godt, men ikke magisk. Jeg har svært ved at sætte en finger på, hvad det præcist var. Jeg tror, det var den udefinerbare hygge, som manglede. Vi blev lidt skolet og maden var faktisk FOR perfekt. 

Men jeg har til gengæld fået magisk mad rigtigt mange andre steder. Også steder som ikke just lagde op til noget magisk. Der er jo selvfølgeligt mors frikadeller, som jeg får, når jeg en gang imellem er hjemme i Jylland og besøge de gamle. De er helt perfekte, selvom grisen er konventionel, og de er stegt i flydende magarineprodukter. Begge er ting som normalt ikke er at finde i mit køkken. Men det er magisk, fordi det er hjemme hos mor. 

Jeg kan huske, at jeg spiste en fiskefilet med pommes frites i Frederiksberg Centret for 5 år siden. Min nye kæreste, nu kone, og jeg var taget et smut til København. I søgen efter den perfekte frokost gik vi begge ualmindeligt meget sukkerkolde og måtte have det første og bedste. Det var så en fiskefilet. EN MAGISK FISKEFILET.

Ud fra ovenstående kunne man tro at magisk mad er tvivlsomme produkter, som blot bliver ophøjet af godt selskab. Nej, det kan også sagtens være gourmetoplevelser, som bliver magiske. Jeg glemmer aldrig vores første besøg på Henne Kirkeby Kro. Nygifte. Smagen af hver eneste lille bid, kan jeg til hver en tid fremkalde. Stedet, atmosfæren, maden og selvfølgeligt selskabet – det var perfekt. Intet mindre end. Jeg hentede næsten inspiration i det måltid hver eneste dag det næste halve år. (Indtil vi havde været forbi kroen igen).

Der har også været ganske forrygende stjernestunder herhjemme. Det er sjovt nok ikke altid, når jeg har brugt mindre formuer på dyre, luksuriøse råvarer. Det har lige så ofte været været i gode venners lag, hvor aftenerne er blevet lange med cigaretter og rødvin på altanen. Hvor vi har nydt hinandens selskab (og pisse dårlige humor) over noget hjemmelavet mad. Det har været alt fra både bøf med løg og osteborde til mad, hvor den lille pincet har været fremme til at anrette. Selskabet du, det er altså vigtigt.

Min glæde i maden er at glæde andre med mad. Jeg kan se, at når jeg er alene hjemme, så spiser jeg blot for at overleve. Så kan jeg sagtens overleve en uge på havregryn, hvorefter jeg den næste tager en uge med pasta og ketchup. (Jeg håber så inderligt ikke, at jeg bliver single igen). For mig ligger 75% af madglæden i at glæde andre og nyde deres selskab. Maden smager bare bedre i andres selskab, og maden bliver kun magisk sammen med andre.

Så her er mit bud på verdens bedste kur. Inviter nogle gode venner på besøg. Åbn en god flaske vin – Eller to – spis noget god mad, snak til den lyse morgen. Så bliver du glad. Hvis du så eventuelt på en eller anden måde kan presse et halvt kilo smør og noget bacon ind i den opskrift på magisk mad, så bliver det helt godt. Måske endda magisk. 

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide