Anne Bech – mit forhold til sundhed

Sundhed er, at føle sig stærk og have det godt med sig selv. Sundhed er jo alt fra hår til hæle. Sover du godt om natten. Er du glad for det liv du lever, nærer du din krop med ordentlig mad, og sørger du for at bevæge den som den jo er skabt til?

For at blive klogere på det sunde liv og få inspiration til til nye og sunde livstilsvaner, har jeg bedt vores faste sundhedsskribent og træningsekspert Anne Bech om at fortælle lidt om sit eget forhold til sundhed. Anne er forfatteren bag bøgerne “FIT på 100 dage”, “Bikini Bootcamp” og “Guide til gudindekrop”- Gyldendal) Hun er fast tilknyttet træningsekspert på go.tv2.dk og Alt for Damerne og har medvirket og fortalt om træning og sund livsstil på både radio og tv, bla Go’morgen Danmark. 

Se mere på om Anne Bech.

Anne, hvad er sundhed for dig?

Sundhed er, at føle sig stærk og have det godt med sig selv. Sundhed er jo alt fra hår til hæle. Sover du godt om natten. Er du glad for det liv du lever, nærer du din krop med ordentlig mad, og sørger du for at bevæge den som den jo er skabt til?

Kan man ifølge dig leve et sundt liv uden at have den fysiske træning med? 

Jeg vil sige, at man kan leve et sundt liv med fysisk aktivitet. Jeg vil dog altid anbefale alle at dyrke motion. Men motion og fysisk aktivitet er ikke det samme. Fysisk aktivitet er, at cykle på arbejde, lege sneboldskamp med ungerne, kaste bold med hunden, gå tur med veninder eller familie, plukke jordbær om sommeren og gøre rent.

Man kan godt leve et sundt liv, hvis man sørger for at være fysisk aktiv hver dag, men motion som løbetræning eller træning for muskler vil uden tvivl gøre dit liv sundere og slankere.

Du lever af at formidle og hjælpe andre til at leve et sundere liv. Hvad er dine egne 3 vigtigste argumenter for at opretholde en sund livstil og holde motivationen i hævd? 

– Det er utrolig vigtigt at lave fysisk træning, da nogle af de gener der arbejder for immunforsvaret, faktisk først bliver aktiveret efter 30 minutters fysisk aktivitet. Med andre ord, du holder dig mere ”rask” hvis du træner regelmæssigt. Du vil ikke kun med højere sandsynlighed undgå livsstilsygdommene som diabetes 2, forhøjet blodtryk og hjerte-kar problemer, du vil også have nemmere ved at holde den årlige influenza fra døren. And who wouldn’t want that!

– Stressniveauet er væsentlig lavere hos mennesker der spiser sundt og motionere. Det har noget at gøre med, at de simpelthen tit er bedre til at strukturere deres tid, så de har tid til at træne, deres blodsukker er mere stabilt, de sover bedre om natten da de er fysisk udfordrede til træning, og de er glade da fysisk aktivitet udskiller lykkehormoner. Det er virkelig en gulerod med benefits!

– Sidst men absolut ikke mindst, så har folk der træner og spiser sundt, et bedre forhold til deres krop. De er (tit) slankere, stærkere, har bedre kropsfornemmelse og ser fantastiske ud, med og uden tøj på.

Der er mange der vil sige at de ikke har tid og økonomi til at leve sundt. Træningen koster på tid-kontoen og den sunde økologiske kost er dyrere end den konventionelle. Kan du give nogle tips og tricks til hvordan man kommer i gang med en sundere livsstil med et minimum af både tid og penge? 

Sund mad er dyrt. Punktum. Træning tager tid. Punktum. Men tænk hvor meget mad du kan få ud af en pakke økologisk eller fritgående oksekød fra Netto og et kålhoved i en gryde med masser af krydderier og en klat smør?

Og æg er billigere end at købe en pakke kød. Tun er billigt. Salat er faktisk heller ikke dyrt. Det handler om at finde de ting der fylder, men som ikke koster så meget. Tippet er, køb i velassorterede discountbutikker, hvor de har økologiske produkter eller produkter fra fritgående dyr, og så køb ind efter årstiden. Det er klart det billigste. Kål nu, masser af broccoli og hvidkål, rodfrugter over vinteren, salat til foråret og skøn spidskål, asparges og kartofler til sommer.

Når det kommer til træning. Så handler det om at være foran på planlægningen. Sørg for at lægge det ind, så du ikke kommer til at overloade din kalender inden din træning står der. Og så respekter den. For der vil ikke gå mange gange, så vil du opdage at du slet ikke kan undvære det.


At ændre hele sin livstil kan virke enormt uoverskueligt og er måske slet ikke intentionen for mange, men hvor starter man hvis man bare har lyst til at blive lidt sundere og måske få lidt mere energi? 

Det bedste man kan gøre, som også er det nemmeste, det er at planlægge dagen. Så du spiser på nogenlunde samme tid hver dag, og går i seng nogenlunde samme tid hver dag. Når du har gjort det, SÅ kan du smide sukkeret på porten. Din krop skal stole på dig, før du kan lave store sundhedsændringer. Og hvis den ved der kommer mad om et par timer, og ikke frygter for sit næste måltid, så bliver alt nemmere at ændre derfra.

Dit allerbedste sundhedsråd?

Få frisk luft. Hele året rundt. Gå en tur, løb en tur, sæt dig på en bænk, gå ud. Du skal have frisk luft og rigtigt lys i øjnene, selvom solen ikke er fremme.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være