Årets julekurv

Julen er hjerternes tid, og vi har i den forbindelse fået årets julekurv fra Folkets Madhus på Shop ChriChri.

På ChriChri har vi igennem et stykke tid leget med tanken om at have spiselige produkter på shoppen, simpelthen fordi vi allesammen er vilde med alt, der smager skønt. Når det så tilmed er økologisk og lokalt produceret af de bedst opdrivelige varer, så er der fuld tilslutning herfra. Samtidig var vi varme på ideen om at bruge vores position til at samle ind i en god sags tjeneste, og derfor opstod ideen om at sælge en julekurv, hvor ChriChris procentdel går ubeskåret til et godt formål nemlig Mødrehjælpen.

Jeg spurgte Michael Museth fra Folkets Madhus om han kunne være interesseret i at levere produkterne, fordi jeg ved han er en ildsjæl, hvis hjerte kompromisløst banker for gode råvarer og god smag, og så havde jeg hørt en fugl synge om, at han var begyndt at producere sine egne røgvarer rent faktisk så tæt på som Holmen her i København. Michael var frisk på ideen, så langt, så godt. Vi blev enige om, at den såkaldte “jule-pakke” skulle bestå af nogle gode jule-klassikere, som alle er vilde med, som både giver ekstra lækkerhed på julefrokost-bordet men også kan bruges i hverdagen til at gøre en simpel rundtenom-rugbrød endnu mere uhmmm.

Udover Folkets Madhus har The Organic Company været så søde at donere en ekstra hverdags-luksusting i pakken, nemlig et af deres vildt lækre viskestykker, som både er dejligt blødt, super pænt og ikke mindst det mest effektive viskestykke, jeg selv har brugt. Sådan! Særligt til børnene har det lille bornholmsk baserede firma Mermaid, som specialiserer sig i slik for den kræsne gane, lagt en lækkerbisken i pakken. Der vil enten være en dåse med jelly beans eller vingummier, begge dele er smagt til med nordiske smagsgivere som rabarber, stikkelsbær eller hyldeblomst, og både smags- og farvetilsætningsstoffer er helt naturlige.

Både The Organic Company og Mermaid afstår fra at tjene noget på salget, alt går ubeskåret til Mødrehjælpen. For hver 10 julepakker, der bliver solgt, giver Folkets Madhus desuden en julekurv til Mødrehjælpen.

Alt i alt er det blevet til en fantastisk cocktail af kvalitetsprodukter, som vi her på ChriChri synes kan noget helt særligt. Så skal du have en gave til en særlig vært eller værtinde, forkæle svigerfar med lækkerier til ganen eller give medarbejderne noget særligt med hjem til juleferien, så er denne julepakke sagen. Samtidig støtter du en ganske særligt formål og hjælper til at skabe glæde og jul rundt omkring i alle Danmarks små familier også selvom midlerne normalt er få.

Pakken indeholder:

– Holm’s kamille-spegepølse – økologisk dansk spegepølse af skært okse, skært skinkekød, spæk, salt, hvidløg, kamilleblomst og hvid peber. Kan nydes på madpakken, til frokosten og er børnevenlig.

– Økologisk dansk agurk i en syltelage af eddike, sukker, hyldeblomst, salt og peber. Agurken kan nydes som snack til tapas, tilbehør til vores rilette eller ovenpå en dejlig leverpostejsmad. 

– Bacon af økologisk dansk gris. Saltet med havsalt, rørsukker, lauerbær, enebær, sort peber og tørret hyldeblomst. Koldrøget efter tørring. Velegnet til morgenmad, brunch, i gryderetten eller som tilbehør til diverse anretninger.

– Rillette af dansk økologisk svin, krydret med enebær, nelliker, lauerbær, salt og peber. Tilsat en smule dansk produceret Jamaica-rom. Nydes som tapas eller på et stykke brød med surt. 

– Gløgg-ekstrakt lagret på julens varme krydderier. Anvendelse: 1 del snaps til 4 dele vin, tilsæt sukker efter smag og behag.

– Dansk rødkål krydret med lauerbær, nelliker og peber. God som tilbehør til det danske frokostbord og perfekt til julemiddagen.

– “En sød lille sag”, enten jelly beans eller vingummier. Lokalt fremstillet på Bornholm, lavet på de bedste råvarer og udelukkende med naturlige farve- og smagsstoffer.

– Det blødeste viskestykke i julens smukke røde farve lavet af økologisk bomuld.

Du kan købe årets julekurv på lige her.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive