Thomas fra bloggen Madetmere giver her sit bud på en fantastisk nytårsmenu, som både mænd og kvinder vil elske. Her er både torsk, kammusling, okse, svin og ikke mindst det elskede danske æble i variant. Alle retter kan forberedes, så du står med mindst muligt mellem hænderne, og kan nyde et glas champagne med vennerne uden at skulle stresse over maden. Faktisk kan samtlige retter anrettes på få øjeblikke og med et minimum af arbejde, blot du har forberedt dig godt.
Der er ikke noget som gør mig så glad, som at lave mad til folk. At se overraskelsen i deres øjne, når de foran sig ser noget, som jeg har lavet. At høre et nogle gange sagte – nogle gange mere udtalt – mmmmm. I en euforisk vintåge hørte jeg vist også: ”Det er nok den bedste dessert, jeg har fået i år”. Mission accomplished.
Jeg elsker at holde kalas, sætte folk sammen som jeg kender, men ikke nødvendigvis kender hinanden og så se hvordan aftenen forløber, når nye mennesker lærer hinanden lidt at kende. Samlingspunktet var min mad og muligheden for mig for at se nogle af de mennesker, som jeg måske ikke ser nok til i hverdagen og bare give dem en god aften.
Udgangspunktet for middagen var en lækker herremiddag, hvor der ikke skulle spares på noget og hvor man kunne lege en smule. Hele menuen består af 6 retter. 2 forretter, 2 hovedretter og 2 desserter. Du kan gå all-in og lave alle, eller du kan vælge at tage et par favoritter og lave. Nogle af dem kræver tid og nogle er hurtigere. Men ens for dem alle er, at du kan forberede langt størstedelen af dem i forvejen, så når middagen skal på bordet, kan du være den gode vært og være til stede ved gæsterne i stedet for at slæbe i køkkenet. Jeg kunne nå at gøre alle 6 retter klar til foto, tage billeder af dem, smage dem på bare 45 minutter i alt.
Alle retter er tænkt til cirka 4 personer. Så bliver du flere, lægger du bare lidt til og vise versa. Alt afhængig af hvor mange retter du vælger at servere, kan det også være en god idé at justere en smule på mængderne. Jeg synes faktisk at de havde en fin størrelse.
Forretter
Rimmet torsk, sennepsfløde, rødbeder & karse
Stegt kammusling med syltet havtorn, gulerodspuré & kål
Hovedretter
Svineskank med kål & glaserert gulerod
Tournedos med andelever & selleri fondant
Desserter
Chokolademousse med rødbede & solbær