Hjerte for det søde

Her finder du

Leckerbaer

Ryesgade 118
2100 København Ø
Tlf. 28 40 48 64

Fredagens lækre indslag står et ægtepar, som har et særdeles soft spot for det søde i tilværelsen, for. Jakob og Gabi er begge uddannede kokke og mødtes under et ophold i Spanien, hvor de var inviteret af det Spanske Handelskammer til at komme og arbejde i landet og tilfældigvis havnede begge i Barcelona, – og blev forelsket. Nu har de bosat sig i København og for nyligt åbnet den lille, hyggelige og charmerende “kage-café” Leckerbaer, som serverer de fineste små lækre kager lavet med stor kærlighed og omhu.

Navnet Leckerbaer har ikke, som man kunne tro, noget med ordet lækker at gøre, men stammer fra det schweiziske ord lecker, som betyder lille kage og så parrets efternavn Baer, som tilfældigvis har samme lyd som det danske bager. Hver lille kage er gennemarbejdet og testet, så den helt rigtige smag og konsistens opnås, og det er bestemt ikke tilfældigt, hvilke kager der serveres over disken, enten til at nyde på stedet, eller som en lille luksus takeaway-kageboks til at tage med hjem. Parrets kærlighed til det søde køkken skinner meget tydeligt igennem, ikke mindst når man kaster et blik på de udsøgte små kager, som alle ligner et lille kunstværk.
Det er ikke marcipanroser og fondant for pyntens skyld, men smukke, enkle og yderst appetitlige kager, som varsler om den himmerigsmundfuld de er. Da jeg spørger Gabi og Jakob hvorfor det særligt er det søde køkken, som drager dem, svarer de begge at de havde lyst til at udvikle traditionerne omkring det søde, som de begge mener er haltet lidt bagefter herhjemme, hvor eksempelvis brødet har været igennem den helt store modernitetsproces. Vi spiser flødekager og wienerbrød, men det med at nyde en lille kage, er ikke så almindeligt i Danmark, som det for eksempel er i Schweiz, hvor Gabi kommer fra. Som Jakob siger, så er det også en del af charmen og udfordringen, at der ikke ligger ti tilsvarende små steder som deres, indenfor en radius af 2 km, som man for eksempel ser det med bagere, som har fået en kolossal oprejsning de seneste år.
Spørger man hvad der inspirerer parret, svarer Gabi prompte at det er det med at lege med smage, udvikle kombinationer som udfordrer folks smagsløg og præsenterer dem for det velkendte, men i samspil med noget nyt og anderledes. Selvom mange er en smule gammeldags i deres kagesmag, så vil de fleste gerne prøve noget nyt. Og de er begge enige om, at man kan sagtens konkurrere med en klassisk flødeskumskage, særligt når man gør sig umage og tænker i kontrast, tekstur og smag, så meget som de to gør.

Udover små kager tilbyder Leckerbaer:
 
•   Cream puffs fyldt med vanille creme eller chokomousse/saltet karamel
•   Amerikanske cookies
•   Dough to go, lige nu har vi cookie dej klar, men laver også efter ønske

Derudover tilbydes altid forskellige produkter lavet efter fantasi og inspiration af parret selv, såsom færdigpakket cookie müesli og chokolade crunch med hvid eller mørk chokolade.

Leckerbaer tilbyder også firmaordning, hvor vi bager kagerne om morgenen og så sender dem ud med bud. Henvendelse skal ske til info@leckerbaer.dk

Leckerbaers favoritter

Gabis yndlingskage er “Milk” som er en fortolkning af den klassiske oreo, blot i en væsentlig lækrere og vanilje-kakaomættet version.

Jakobs yndlingskage er “Mandarin” som er en madeleinebund med mandarincurd og passionsfrugt-marengs.

Få opskriften på en af parrets skønne kager her.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive