Glad mave – godt liv

Alt for mange mennesker oplever maveproblemer i dagligdagen. Det rangerer lige fra oppustethed og let utilpashed til langt mere alvorlige symptomer. Mange har ikke nok viden, eller overskud og mod til at gøre noget ved det. For det er lidt kikset, ikke særlig appetitligt og lidt klamt at have en tarm og fordøjelse der ikke fungerer, og som resulterer i ubehagelige bivirkninger syd for ribbenene. Synes man. Og tænker sikkert ikke mindst at andre synes.

Du er hvad du optager

Normalt når snakken falder på tarmfunktion, fordøjelse mm., så har den – medmindre man bevæger sig i lægelige kredse, en tendens til at forstumme. Tanken falder automatisk på; nå ja… lort, prut og dertil hørende, som af åbenlyse årsager ikke er verdens mest sexede emne. Til gengæld er det altså ret afgørende at have en tarmfunktion og en fordøjelse der fungerer, og at gå og affinde sig med konstant at have mere eller mindre ondt i maven, det burde ikke være virkeligheden for nogen! Som jeg nævnte i artiklen om kefir, så hedder det sig, at ”du er ikke, hvad du spiser, du er, hvad du optager”, og det er en sandhed, som ikke kan betvivles. Din krops evne til at optage den gode næring fra det du indtager, afhænger udelukkende af din mave og tarmes tilstand. Og fungerer de ikke optimalt, så kan du spise vitaminspækkede grøntsager, sunde fibre og nærende fedtstoffer herfra og til evigheden, du vil ikke få det fulde udbytte af dem alligevel.

Bliv hjulpet på vej!

Kombucha, kefir, fermenteret kål og hjemmelavet øko-yoghurt handler alt sammen groft skåret om en nedbrydningsproces, hvor sukkerstofferne i produktet nedbrydes og danner mælkesyrebakterier, som er dem, din mave sukker efter. De hjælper til fordøjelsen, fremmer udskillelsen af affaldsstoffer og fungerer generelt som en hjælpende faktor for din maves velbefindende. MEN, orker du ikke at kaste dig ud i dine egne fermenteringsprojekter, hvilket man både skal have tid og overskud til, om end det helt sikkert er langt nemmere og mere simpelt end du tror, så findes der også et utal af produkter, som kan hjælpe dig på vej. På min hylde står der for tiden et powermix af nedenstående produkter, som til sammen er med til, at holde min mave er glad.


Fennikelfrø

Et gammelkendt kostråd hvis du har været forslugen ved bordet, og nu sidder træt og fuld af fortrydelse over din egen grådighed. Knas en teskefuld af de anissmagende frø, det afhjælper fordøjelsen. Du kender det fra indiske restauranter, hvor de serveres i en lidt mere ”sukret” version i forskellige pastelfarver.


Pukka – After Dinner

Pukka har lanceret en såkaldt ”after Dinner” pille, som er en blanding af 8 forskellige frø, herunder også fennikel, som altså også er super god, hvis du ved du skal indtage et stort måltid, eller måske meget kød, som for mange kan være svært at fordøje.


Fiber Husk

Fiber Husk er genialt at smugle i brød, knækbrød, musli eller måske morgenpandekager, og giver dig masser af gavnlige fibre, som maven kan arbejde med.


MK olie

MK olien er bare generelt godt for hele dig!


Brændenældete

Brændenældete har en god udrensende effekt og kan drikkes både morgen og aften.


Valleforce

Valleforce fra A.Vogel er i al sin enkelhed den valle som udskilles af mælken, når osten fremstilles ved fermentering af mælkesyrebakterier. Den er både god hvis du lider af for meget eller for lidt mælkesyre, og er altså med til at afbalancere tarmfloraen på en mild og effektiv måde.


Duolac

Et ordentlig skud af mælkesyrebakterier får du også fra pillerne fra Duolac, som indeholder hele 7 milliarder mælkesyrebakterier fordelt på 6 forskellige mælkesyrebakteriestammer. Jeg tager dem der hedder daglig vitalitet, og har virkelig kunnet mærke en forskel i mit energiniveau. I starten da jeg begyndte på dem, kunne jeg mærke en øget udrensning i mit system og fik faktisk lidt uren hud, men jeg tænker det som et godt tegn. Det må være fordi at kroppen optimerer sin evne til at udskille affaldsstoffer, og det kan jo kun være en god ting.

Alt i alt kan man sagtens lave små tiltag i sin daglige kostrutine som gavner og højner mave- og tarmfunktionen og i sidste ende giver forøget velvære. Måske du bliver inspireret af nogle af produkterne, i hvert fald er det en god ide at give sin mave lidt ekstra omtanke, det er hverken flovt eller noget der behøver at være tys tys.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Karin

    Giver Valleforce bivirkninger

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er