Bøf med havudsigt

Kender I følelsen og spændingen ved pludselig at gøre noget spontant uden nærmere overvejelser eller plan? Sådanne hurtige beslutninger kan enten føre til noget helt katastrofalt eller omvendt blive til en god og anderledes oplevelse. Det var lige præcis samme spontanitet vi her på redaktionen gjorde os for en uge siden, hvor vi valgte at afholde vores månedlige redaktionsmøde på Jensens Bøfhus i Holbæk. 


Ramt af nostalgien 

En af kollegaerne på redaktionen nævnte tilfældigt Jensens Bøfhus i Holbæk og uden at tænke nærmere over det blev vi alle ramt af nostalgien, da flere af os faktisk ikke havde besøgt Jensens Bøfhus i mange år. Men alle havde en vis relation til restauranten med gode barndomsminder og sjovt nok, kunne vi også alle huske den legendariske softice maskine, som producerede softice i uendelighed. Heller ikke at forglemme den gode Odense chokolade sovs, som helst skulle hældes over isen i så tykt et lag, at det flød ned langs skålen og man var totalt ”grattet” ind. 

Der har været mange gode familie stunder på Jensens Bøfhus igennem tiden og nu var vi på vej mod den kære familie restaurant. Vi var ærligt talt en smule skeptiske, da vi kørte – for er Jensens Bøfhus stedet, hvor man kan afholde et redaktionsmøde i fred og ro imens man nyder en god frokost?
 

Skønne omgivelser

Efter en længere køretur stod der endelig Holbæk på GPS´en. Restauranten havde en fantastisk beliggenhed ved Holbæks havn, hvor man udelukkende har det store hav som udsigt.

Hvis I havde set os udenfor restauranten, ville I kunne fornemme den store begejstring over den smukke udsigt. Det er jo ikke ligefrem det vi har for vane til vores redaktionsmøder. Det var derfor dejligt for en afveksling, at komme ud under sådanne inspirerende omgivelser.

Vi lærte også noget nyt..

Da vi kom ind på restauranten blev vi vist ned til vores bord, som var placeret i et hyggeligt lille hjørne tæt op ad et stort vinduesparti, hvor vi kunne se direkte ud mod havet. Derudover havde de en fantastisk terrasse, hvor man kunne nyde sin mad på en varm sommerdag! 

På vej ned til vores bord studsede vi flere gange over, at alle deres malerier hang i glasrammer. Vi blev senere informeret om, at ejeren og grundlæggeren af Jensens Bøfhus, Palle Skov Jensen er meget kunstinteresseret og meget af hans kunst hænger derfor rundt omkring i restauranterne. Så gav det pludselig rigtig god mening med glasrammen. For det ville da være irriterende, hvis alle de dyre malerier blev fedtet ind i spareribs og promfrit sauce!

Store bøffer og rigelig med sauce

Vi blev præsenteret for menukortet og hvis vi ikke allerede var sultne, blev vi det i den grad efter at have kastet vores blik på de indbydende retter. Man fornemmede klart, at de havde gjort meget ud af menukortet og de flotte billeder af maden gik godt i spænd med selve designet af menukortet.

Selve konceptet er forsat den amerikanske stil, men med et nordisk præg, hvor man frit kan vælge kød, sauce og tilbehør. I det nye menukort, som netop er blevet lanceret, er der desuden tillagt lidt ekstra lækkert i form af ”side dishes” – små varme grøntsagskombinationer, f.eks. en let cremet spinat.
Vores tjener anbefalede os at prøve en af deres lækre steaks. Vi besluttede dog, at vælge lidt forskelligt for at smage så meget som muligt!

Vi endte med at bestille rib eye, de kendte spareribs og den super lækre oksemørbrad.

Samtidig var tjeneren god til, at fortælle om kvaliteten af kødet og hvordan virksomheden vælger de bedste leverandører rundt om i verden for at opnå den bedste kvalitet. Han forklarede også, at oversøiske producenter er kendt for at producere en meget ensartet kvalitet og hvordan kvæget her går på græs for at give kødet en naturlig mørhed og saftig smag. Og han fortalte, at Jensen’s aldrig bruger frossent kød, fordi det gør kødet sejt og smagsløst. Alle bøffer, der serveres i restauranterne er derfor tilberedt af ferskt kød for at bevare både saft og kraft.
Da vi fik serveret vores mad, som så rigtig lækker og indbydende ud og samtidigt tilberedt på den måde vi hver især havde bedt om. Der var rigelig af barbequesauce på vores spareribs og vi kan roligt sige, at der blev ”grisset igennem” ved bordet. Og selvom vi var godt mætte efter det store måltid, som vi i øvrigt ikke kunne spise op, skulle vi naturligvis slutte af med dessert! Valget faldte på Belgisk Chokoladekage med en blødende midte af flydende chokolade. Der kan vi så roligt afsløre, at der blev spist op! Efterfølgende blev vi præsenteret for en doggybag så vi havde mulighed for at tage resterne af vores bøffer med hjem. Der blev vi igen ramt af den amerikanske følelse, hvor det er meget naturligt, at man bliver tilbudt af få resterne med hjem. Samtidig må vi også erkende, at det er godt for miljøet at reducere madspild.
Det var en rigtig hyggelig dag i smukke og rolige omgivelser – og det er bestemt ikke sidste gang vi besøger Jensens Bøfhus! Her på redaktionen kan vi varmt anbefale restaurant Jensens Bøfhus i Holbæk – bare udsigten i sig selv er et besøg værd.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og