[single_post_category_name]

Konfektbogen, enhver jule-slikmund bare MÅ eje!

Får du kriller i maven over tanken om marcipan, og kan du ikke få nok af julens mange skønne konfekt-ingredienser? Så er det tid til at møde den søde og talentfulde konfekt-mager Julie Hey, der ikke bare benytter sig af de gængse ingredienser, men som også spicer konfekten op med citrongræs, rosmarin og blåbær. Hør om Julies bedste juleminder og traditioner, hendes geniale konfekt-tips samt hendes hemmelige konfekt-ingredienser. Og bevæger du dig hele vejen igennem interviewet med Julie Hey, finder du til sidst et link til de lækreste støvede blåbærkugler fra hendes nye bog ”Hey! Det er hjemmelavet konfekt.”

Q

Hvad er dit bedste juleminde?

A

Når min søster og jeg vågnede tidligt 1. juledag og sneg os ned af trappen for at lege med vores julegaver og undersøge, om der muligvis havde gemt sig et par pakker under træet eller lidt konfekt i kræmmerhusene.

Q

Hvad er dine traditioner juleaften?

A

I vores familie, har vi en svensk tradition fra min farmor, hvor vi skriver digte på alle vores julegaver. Digtet skal handle om den person, der får gaven og om selve gaven, uden at røbe, hvad der er i den. Det går der mange timer med, og det er rigtig god og sjov underholdning. Endvidere skal den klassiske konfekt-træstamme skæres for, som traditionen tro altid bliver gjort af familiens yngste.

LÆS OGSÅ: Rå & Fantastisk jule-iskage!

Q

Hvad er dine juleønsker?

A

At min nye bog, ”Hey! Det er hjemmelavet konfekt,” vil blive flittigt brugt af alle jule-slikmunde i hele december, så den uendeligt lange ventetid på juleaften bliver sød og sjov.  

Q

Hvad er dit tidligste konfektminde?

A

Min inspiration til nem og enkel konfekt blev skabt sammen med min mormor, da jeg var 6 år. Hun havde købt en pakke chokoladeknapper med sukkerperler, som vi så lagde sammen to og to med et lille stykke nougat eller marcipan. Vupti – så var der hjemmelavet konfekt! 

Q

Hvornår begyndte du selv at lave konfekt?

A

Jeg har altid været glad for søde sager, og når man selv lavede det, var det ligesom ikke så forbudt og usundt. Så fra da jeg var 10 år, har jeg flere gange om året, når der f.eks. var festlige anledninger, fødselsdage og jul, altid lavet marcipan og nougat-træstammer og pyntet dem med, hvad jeg kunne finde i køkkenskabene af nødder og drys. 

Q

Hvem lærte dig at lave konfekt?

A

Min mormor.

Q

Hvad er dine tre hemmelige ingredienser, som gør din konfekt speciel?

A

Der er ingen hemmelige ingredienser, når man skal lave konfekt. Det er bare om at åbne sine køkkenskabe og skuffer og bruge de smage og kombinationer, som man rigtig godt kan lide. Prøv evt. med tørrede krydderier som citrongræs, mynte, rosmarin eller tørrede bær, hakkede nødder, lidt likør og ellers blot en god portion fantasi.

Q

Hvad er dit bedste tip til vellykket konfekt?

A

At man hygger sig og har det sjovt, imens man laver det, for det kan i sidste ende smages i  konfekten! Brug gerne din hjemmelavede konfekt som gave og pak den flot ind i cellofanpapir.

Elsker du også hjemmelavet konfekt? Så se opskriften Julies lækre blåbærkugler lige her.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide