Syrlige superbær for en sund krop & en skøn smag!

Når vi overvejer og kritisk udvælger hvad vi plejer vores krop med, er vi som regel også kritiske med, hvad vi putter ind i den. Kvalitet skal gerne være i fokus, både når det gælder det indre og det ydre, det kan de fleste af os blive enige om. Og det giver god mening, for det er svært at tale om en velplejet og sund krop, hvis man ikke også er opmærksom på at fylde den med nogle gode og næringsholdige måltider. Det giver næsten sig selv. Det interessante er faktisk, at mange af de supersunde og nærende råvarer, vi hele tiden hører, vi skal huske at spise, indeholder masser af sunde olier og fedtstoffer, vitaminer, anitoxidanter med mere, og ud over at de smager dejligt, så har de fine skønhedsfremmende egenskaber, som især vores hud og hår kan drage fordel af. Selv elsker jeg tanken om, at noget som smager skønt, også er godt for mig, og ofte konkluderer jeg tilfreds, at naturen virkelig er den allerbedste skønhedssalon, med et uendeligt lager af fantastiske råvarer, som plejer og booster både min krop og mit udseende på ganske naturlig vis.
Havtorn er et af de bær, som har fået meget fokus de seneste år, fordi det er en lillebitte skatkiste af sundhed, som indeholder en masse vitaminer, gode fedtstoffer, udover en anseelig mængde antioxidanter, som bl.a. forbygger ældningstegn og beskytter mod forurening og frie radikaler. At det nu har fået hovedrollen i en ny stribeserie fra Matas er ikke så underligt, for ser man på hvad det lille gul-orange superbær kan, så er det bestemt ikke så lidt. Ja, det er et lillebitte bær, men alligevel effektfuldt både på det smagsmæssige og det næringsholdige plan. Og på trods af mange år i glemslen, oplevede bærret for få år tilbage en rennæssance, hvor kærligheden til glemte lokale frugter, bær og planter genopstod som en del af den ny nordiske bølge.

LÆS OGSÅ: Hvorfor havtorn er verdens bedste bær! 


Disse små skatte som er at finde rundt omkring i den nordiske natur, kan sagtens konkurrere med andre eksotiske råvarer såsom mango, papaya, kokos og sheanød, både på smag, men mindst ligeså meget på en overlegen vifte af velgørende egenskaber. Det giver god mening at gøre brug af de skønne ressourcer naturen har i vores egen skandinaviske “baghave”. Jeg tror, at serien med havtorn fra Matas er blevet til på baggrund af et ønske om det selvsamme. At udnytte de fantastiske råvarer vi har i Norden; så tæt på, ved hav og ved strand. At hylde det lille bær, ikke kun for dets særegne smag og duft, men også for dets fantatiske plejende egenskaber, kort sagt dets superpowers! Produkterne er enkle, overflødige fyldingredienser er skåret fra og de er skabt med omtanke for den natur de udspringer af. Parabener, Phtalater og farvestoffer er udeladt, og produkterne indeholder et minimum af parfume. Til gengæld dufter de skønt og diskret lækkert.

LÆS OGSÅ: 5 gode grunde til at spise havtorn

Så ja, havtorn er vist kommet for at blive. Selvom det kræver en vis ihærdighed, at komme til det lille torn-omvoksede bær. Men ihærdighed skal belønnes, og så kan vi som forbrugere jo glæde os over, at andre gør det også arbejde for, så vi blot skal nyde den dejlige smag og de forskønnende egenskaber 😉

– Opskrifter med havtorn –

Sund power shake med havtorn

Upsidedownkage med havtorn & hvid chokolade

 

Gem

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være