Til dejen
4 æg
150 g sukrin gold
250 g hytteost
1 spsk. kanel
½ tsk. vaniljepulver
2 tsk. bagepulver
100 g fedtreduceret mandelmel
1 spsk. fiberHUSK
2 dl piskefløde
Til toppingen
1 stort eller 2 små æbler
50 g pekannødder
1 spsk. sukrin gold
Til servering
Creme fraiche
Alle kager er hyggelige, det kan vi nok hurtigt blive enige om. Af en eller anden udefinerbar grund er denne æblekage dog bare lige en tand mere hyggelig. Måske det er kombinationen af æbler og kanel, som altid frembringer associationer til indendørshygge i stearinlysets skær, mens vinden suser udenfor, eller måske det er kagens krumme, som er en perfekt blanding af fast, luftig og svampet, og derfor føles som et lille kagekram. I alle tilfælde er denne kage essensen af hygge for mit vedkommende – uanset om den spises på en efterårsdag eller i høj solskin.
Til 8 personer
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180 °C alm. ovn.
Pisk æg og sukrin gold sammen i en røremaskine eller med elpisker, indtil det er godt blandet og luftigt.Blend hytteosten hurtigt med en stavblender, så klumperne forsvinder. Tilsæt så hytteost til æggemassen, og bland. Pisk de tørre ingredienser i dejen, og tilsæt så piskefløden lidt ad gangen, til du har en jævn dej. Smør en tærteform eller anden kageform på ca. 24 cm med smør, eller beklæd med bagepapir. Fjern kernehus fra æblerne, og skær dem i tynde både. Hak pekannødderne. Rør dejen hurtigt igennem, og fordel så i tærtefadet. Pynt med æblebådene, og drys til sidst med nødder og sukrin gold.
Bag kagen i ca. 45-60 minutter, til den er fast og gennembagt, og lad den køle let af, inden den serveres stadig lun med creme