Food&Health

Æblekage med pekanknas

Ingredienser

Til dejen

4 æg

150 g sukrin gold

250 g hytteost

1 spsk. kanel

½ tsk. vaniljepulver

2 tsk. bagepulver

100 g fedtreduceret mandelmel

1 spsk. fiberHUSK

2 dl piskefløde

Til toppingen

1 stort eller 2 små æbler

50 g pekannødder

1 spsk. sukrin gold

Til servering

Creme fraiche

Alle kager er hyggelige, det kan vi nok hurtigt blive enige om. Af en eller anden udefinerbar grund er denne æblekage dog bare lige en tand mere hyggelig. Måske det er kombinationen af æbler og kanel, som altid frembringer associationer til indendørshygge i stearinlysets skær, mens vinden suser udenfor, eller måske det er kagens krumme, som er en perfekt blanding af fast, luftig og svampet, og derfor føles som et lille kagekram. I alle tilfælde er denne kage essensen af hygge for mit vedkommende – uanset om den spises på en efterårsdag eller i høj solskin.

Til 8 personer

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 180 °C alm. ovn.

Pisk æg og sukrin gold sammen i en røremaskine eller med elpisker, indtil det er godt blandet og luftigt.Blend hytteosten hurtigt med en stavblender, så klumperne forsvinder. Tilsæt så hytteost til æggemassen, og bland. Pisk de tørre ingredienser i dejen, og tilsæt så piskefløden lidt ad gangen, til du har en jævn dej. Smør en tærteform eller anden kageform på ca. 24 cm med smør, eller beklæd med bagepapir. Fjern kernehus fra æblerne, og skær dem i tynde både. Hak pekannødderne. Rør dejen hurtigt igennem, og fordel så i tærtefadet. Pynt med æblebådene, og drys til sidst med nødder og sukrin gold.

Bag kagen i ca. 45-60 minutter, til den er fast og gennembagt, og lad den køle let af, inden den serveres stadig lun med creme

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *