1 stort æble eller 2 små
1 tsk. kanel
1 spsk. sukrin gold
Til servering
2 spsk. grofthakkede nødder
1 spsk. creme fraiche
Når efteråret kommer, og bladene falder, bliver jeg altid ramt af en trang til ting med æble og kanel. Det er ikke altid, jeg orker at skulle bage en kage for at få tilfredsstillet den trang, så på hverdage især er disse bagte kanelæbler min redning. De kan laves både i ovn og i en endnu hurtigere udgave i mikrobølgeovnen, og med en kold og syrlig klat creme fraiche på toppen vil jeg vove at påstå, at ingen savner kagedelen af denne æblekage!
Til 1 person
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 °C varmluft.
Fjern kernehus fra æblet, og skær det i grove tern eller både. Fordel i et lille ildfast fad smurt med lidt smør, og vend med kanel og sukrin gold. Bag æblestykkerne i ca. 15-20 minutter, til de er tilpas møre, men stadig har bid.
Server med grofthakkede nødder og creme fraiche.