1 squash
1 aubergine
Olivenolie
Havsalt
1 mellemstort blomkålshoved
En pose spinatblade, 75 g
200 g kogte kikærter*bredbladet persille
Peberfrugtsauce
75 g mandler
3 røde snackpebre
¾ dl olivenolie
1-2 spsk sherryeddike
Alternativt æbleeddike
2 tsk flydende honning
Havsalt og friskkværnet peber
Den her salat kræver lidt arbejde, men det meste kan laves dagen i forvejen, hvis du griller. Til 4 personer.
Sådan gør du
*Sæt kikærter i blød dagen før og kog dem efter anvisning på pakken. Kog gerne en stor portion ad gangen og frys resten ned. Så er det ekstra nemt næste gang, du skal bruge kikærter. Alternativt kan kikærter fra dåse bruges.
Start med peberfrugtsaucen. Kom mandlerne på en bageplade med bagepapir og rist dem ved 200 °C, til de bliver let gyldne. Grill peberfrugterne, til skallen bliver helt sort. Enten i ovn eller på en rigtig grill, hvis du har sådan én i gang. Kom dem i en plastikpose i ca. 10-20 minutter og tag skindet af. Kasser også frøene indeni. Kom peberfrugtkødet i en blender med mandler og olivenolie. Blend, til det bliver en ensartet masse. Smag til med eddike, honning, salt og peber.
Skær aubergine og squash i skiver på langs. Pensl med olie, drys med salt og grill dem ligeledes. Enten på en rigtig grill eller grillpande. Alternativt kan du bage dem i ovnen ved
220 °C. Skær dem i strimler, når de er let afkølet.
Skær blomkålen i fine skiver. Skyl og tør spinaten og læg spinatbladene på et fad. Kom blomkålen over og strimler af grillet aubergine og squash. Tilsæt kikærter og top med peberfrugtsaucen og drys godt med hakket persille over.
Server med grillede pitabrød og kylling. Du kan også tilsætte stykker af plukket kylling og på den måde lave en mættende måltidssalat.