Blomkål med persillepesto

Ingredienser

1 mellemstort blomkålshoved

2 hoveder hjertesalat

1 bk cherrytomater

olivenolie

Bredbladet persille

Havsalt og friskkværnet peber

Persillepesto

1 bk kruspersille, 70 g

1 dl smagsneutral olie

1 dl mandler, 60 g

1 spsk æbleeddike

1 tsk honning

Havsalt

Her kommer blomkålen i grønt selskab. Salaten er god til kylling eller en svinekotelet. Til 4 personer.

Sådan gør du

Start med pestoen. Blend persillen med olie til en sammenhængende masse. Tilsæt mandler og evt. lidt mere olie, til du har den rette konsistens. Smag til med æbleeddike, honning og havsalt.

Tag det grønne af blomkålen og bræk/skær blomkålen i mindre buketter. Kom dem i en skål, der tåler varmt vand. Overhæld blomkålen med kogende vand et par minutter, til den bliver blød uden at blive slatten. Lad blomkålen dryppe af i en sigte.

Vend blomkålen med nogle skefulde pesto, til blomkålen er dækket. Opbevar resten i et glas på køl.

Skyl og tør hjertesalaten og fordel bladene på et fad. Fordel blomkålssalaten over.

Halver tomaterne og fordel dem over. Dryp med lidt olivenolie og drys med hakket bredbladet persille, salt og friskkværnet peber.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og