400 g hvidkål
10 små kartofler, kogte
10 tomater
200 g hytteost
friskkværnet peber
Basilikum
Dressing
2 spsk pesto, fx Løgismose fra Netto eller hjemmelavet
Se opskrift nedenfor saft af en halv citron 3 spsk olivenolie Pesto 1 bdt basilikum, 70 g 1 dl olivenolie, ikke for kraftig i smagen
½ fed hvidløg
½ dl pinjekerner, alternativt solsikkekerner
Æbleeddike
Honning
Havsalt
En supermættende salat, der kan gå både til frokost eller som let aftensmad. Opskriften er til 2 personer, hvis salaten spises alene.
Sådan gør du
Snit kålen helt fint, til du har en god skålfuld. Lav pestodressingen ved at røre pesto sammen med citronsaft og olivenolie. Vend dressingen godt rundt i kålen og fordel kålen på to tallerkener. Halver kartofler og tomater og fordel dem over. Top med hytteost og kværn peber over. Kom godt med basilikum over og server.
Pesto
Skyl og tør basilikum. Blend det med hvidløg og olivenolie til en sammenhængende masse. Tilsæt pinjekerner og smag til med æbleeddike, honning og salt