Food&Health

Krydret gulerodskage med creamcheesefrosting

Foto: Unsplash
Ingredienser

Til kagen

200 g gulerødder

100 g blødt smør

100 g sukrin gold

100 g fibersirup gold ellern yaconsirup

4 æg

100 g fintmalede valnødder

25 g pofiber

2 spsk. fiberHUSK

1 spsk. kakaopulver (kanmudelades)

1 spsk. kanel

2 tsk. bagepulver

¼ tsk. salt

Til creamcheesefrosting

200 g flødeost

50 g blødt smør

50 g melis af sukrin

½ tsk. vaniljepulver

2 spsk. piskefløde

Til pynt

50 g hakkede valnødder

Jeg havde engang en kollega, som mener, at alle kager med noget, der bare minder det mindste om grøntsager, er noget, djævlen har skabt. I hans optik omfatter grøntsager altså også diverse frugter, bær og kokos. Heldigvis er jeg af den diametralt modsatte holdning, så her har vi den klassiske gulerodskage i en mel- og sukkerfri udgave.

Til 8-12 personer

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 160 °C varmluft.

Riv gulerødderne groft. Pisk kokosolie med sukrin gold og sirup, til det er lyst og luftigt. Tilsæt så æggene et ad gangen, og pisk herefter de tørre ingredienser i dejen. Rør til sidst de revne gulerødder i, og bland godt. Fordel i en springform på ca. 24 cm beklædt med bagepapir, og bag kagen i ca. 45 minutter. Afkøl. Pisk først flødeost og blødt smør sammen med en elpisker. Tilsæt herefter sukrin og vanilje, og pisk videre. Tilsæt piskefløde, og pisk kort, til det samler sig. Fordel på kagen med en kniv eller sprøjtepose med tyl, pynt med hakkede valnødder, og server.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *