Til kagen
200 g gulerødder
100 g blødt smør
100 g sukrin gold
100 g fibersirup gold ellern yaconsirup
4 æg
100 g fintmalede valnødder
25 g pofiber
2 spsk. fiberHUSK
1 spsk. kakaopulver (kanmudelades)
1 spsk. kanel
2 tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
Til creamcheesefrosting
200 g flødeost
50 g blødt smør
50 g melis af sukrin
½ tsk. vaniljepulver
2 spsk. piskefløde
Til pynt
50 g hakkede valnødder
Jeg havde engang en kollega, som mener, at alle kager med noget, der bare minder det mindste om grøntsager, er noget, djævlen har skabt. I hans optik omfatter grøntsager altså også diverse frugter, bær og kokos. Heldigvis er jeg af den diametralt modsatte holdning, så her har vi den klassiske gulerodskage i en mel- og sukkerfri udgave.
Til 8-12 personer
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 160 °C varmluft.
Riv gulerødderne groft. Pisk kokosolie med sukrin gold og sirup, til det er lyst og luftigt. Tilsæt så æggene et ad gangen, og pisk herefter de tørre ingredienser i dejen. Rør til sidst de revne gulerødder i, og bland godt. Fordel i en springform på ca. 24 cm beklædt med bagepapir, og bag kagen i ca. 45 minutter. Afkøl. Pisk først flødeost og blødt smør sammen med en elpisker. Tilsæt herefter sukrin og vanilje, og pisk videre. Tilsæt piskefløde, og pisk kort, til det samler sig. Fordel på kagen med en kniv eller sprøjtepose med tyl, pynt med hakkede valnødder, og server.