Krydret gulerodskage med creamcheesefrosting

Ingredienser

Til kagen

200 g gulerødder

100 g blødt smør

100 g sukrin gold

100 g fibersirup gold ellern yaconsirup

4 æg

100 g fintmalede valnødder

25 g pofiber

2 spsk. fiberHUSK

1 spsk. kakaopulver (kanmudelades)

1 spsk. kanel

2 tsk. bagepulver

¼ tsk. salt

Til creamcheesefrosting

200 g flødeost

50 g blødt smør

50 g melis af sukrin

½ tsk. vaniljepulver

2 spsk. piskefløde

Til pynt

50 g hakkede valnødder

Jeg havde engang en kollega, som mener, at alle kager med noget, der bare minder det mindste om grøntsager, er noget, djævlen har skabt. I hans optik omfatter grøntsager altså også diverse frugter, bær og kokos. Heldigvis er jeg af den diametralt modsatte holdning, så her har vi den klassiske gulerodskage i en mel- og sukkerfri udgave.

Til 8-12 personer

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 160 °C varmluft.

Riv gulerødderne groft. Pisk kokosolie med sukrin gold og sirup, til det er lyst og luftigt. Tilsæt så æggene et ad gangen, og pisk herefter de tørre ingredienser i dejen. Rør til sidst de revne gulerødder i, og bland godt. Fordel i en springform på ca. 24 cm beklædt med bagepapir, og bag kagen i ca. 45 minutter. Afkøl. Pisk først flødeost og blødt smør sammen med en elpisker. Tilsæt herefter sukrin og vanilje, og pisk videre. Tilsæt piskefløde, og pisk kort, til det samler sig. Fordel på kagen med en kniv eller sprøjtepose med tyl, pynt med hakkede valnødder, og server.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Søde konfekt pindsvin

De her små pindsvin er næsten for søde at sætte tænderne i, meeeeen vi kommer til det alligevel, for det lille konfektstykke er alt for

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet