Penkantærte med chokolade

Ingredienser

Til tærtebunden

200 g fintmalede pekannødder

2 spsk. arrowrootpulver

eller 1 spsk. fiberHUSK

1 spsk. sukrin gold

75 g koldt smør

1 æg

Til fyld

75 g smør

75 g mørk chokolade 100 %

100 g fibersirup gold eller yaconsirup

3 æg

100 g sukrin gold

½ tsk. vaniljepulver

¼ tsk. salt

100 g finthakkedenpekannødder

50 g halve pekannødder

Til servering

Flødeskum

Pekannødder er nogle af mine yndlingsnødder, og i denne tærte får de virkeligt lov til at brillere.
Pekantærte er en klassiker fra de amerikanske sydstater, hvor den især serveres til Thanksgiving, og tærten er måske netop af den grund ikke så udbredt herhjemme. Det er dog en skam, for det er en sand lækkerbisken, som sagtens kan spises, selv om vi ikke fejrer de amerikanske højtider.

Til 8 personer

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 160 °C varmluft.

Bland pekanmel, arrowrootpulver eller fiberHUSK, sukrin og smør i din foodprocessor, til det ligner krummer. Saml dejen med ægget. Har du ikke en foodprocessor, kan du samle ingredienserne med fingrene.

Pres dejen ud i en smurt tærteform, og prik med en gaffel. Smelt smør, chokolade og sirup sammen i en kasserolle. Pisk imens æg, sukrin gold, vaniljepulver og salt lyst og luftigt med en elpisker, og vend herefter chokolademassen i. Fordel de finthakkede pekannødder i bunden, og hæld fyldet over. Pynt med de uhakkede pekannødder.

Bag tærten i 30-40 minutter, eller indtil fyldet lige netop har sat sig. Lad tærten afkøle helt, inden den skæres ud og serveres med en god klat flødeskum.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være