Til tærtebunden
200 g fintmalede pekannødder
2 spsk. arrowrootpulver
eller 1 spsk. fiberHUSK
1 spsk. sukrin gold
75 g koldt smør
1 æg
Til fyld
75 g smør
75 g mørk chokolade 100 %
100 g fibersirup gold eller yaconsirup
3 æg
100 g sukrin gold
½ tsk. vaniljepulver
¼ tsk. salt
100 g finthakkedenpekannødder
50 g halve pekannødder
Til servering
Flødeskum
Pekannødder er nogle af mine yndlingsnødder, og i denne tærte får de virkeligt lov til at brillere.
Pekantærte er en klassiker fra de amerikanske sydstater, hvor den især serveres til Thanksgiving, og tærten er måske netop af den grund ikke så udbredt herhjemme. Det er dog en skam, for det er en sand lækkerbisken, som sagtens kan spises, selv om vi ikke fejrer de amerikanske højtider.
Til 8 personer
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 160 °C varmluft.
Bland pekanmel, arrowrootpulver eller fiberHUSK, sukrin og smør i din foodprocessor, til det ligner krummer. Saml dejen med ægget. Har du ikke en foodprocessor, kan du samle ingredienserne med fingrene.
Pres dejen ud i en smurt tærteform, og prik med en gaffel. Smelt smør, chokolade og sirup sammen i en kasserolle. Pisk imens æg, sukrin gold, vaniljepulver og salt lyst og luftigt med en elpisker, og vend herefter chokolademassen i. Fordel de finthakkede pekannødder i bunden, og hæld fyldet over. Pynt med de uhakkede pekannødder.
Bag tærten i 30-40 minutter, eller indtil fyldet lige netop har sat sig. Lad tærten afkøle helt, inden den skæres ud og serveres med en god klat flødeskum.