Foodie Favorites: Seje gadgets til dit køkken

ChriChri har spurgt en række superfoodies om, hvilket værktøj der gør alle timerne i køkkenet bare lidt nemmere, lidt sjovere og lidt lækrere. Se med og bliv inspireret. Måske finder du også din næste yndlingskøkkendims her blandt eksperternes udvalgte favoritter.


Stifter af bloggen Madet Mere, madskribent og kogebogsforfatter. 

Jeg elsker min 25,5 cm kokkekniv fra Yaxell (Super Gou, 161 lag). Kniven er evig skarp. Jeg har haft brug for at slibe den 2-3 gange på hele det år, som jeg har haft den. Den kører bare igennem alt, som om det var smør. Grunden til, at den er min yndlingsgadget er, at når alt kommer til alt, så kan den altså det samme som både mandolinen, rivejernet, og hvad man ellers fylder køkkenet op med af ting og sager. Og så er den også (i hvert fald i mine øjne) smuk. Det damaskerede jern og 161 lag stål vejer også godt på blærerøvseffekten.

Stifter af bloggen Foodfanatic, derudover madskribent og kogebogsforfatter.

Et af mine yndlingsredskaber i køkkenet er min store morter. Jeg bruger den til alt fra marinader, hvor jeg støder hvid peber med hvidløg og korianderrødder, til karrypastaer og thaisalater. Ofte kan man bare blende ingredienserne (med undtagelsen af salaten naturligvis), men jeg synes, at man får mere smag ud af råvarerne ved at støde dem i morteren. Herudover får karrypastaen en mere ensartet konsistens og flottere farve.

Stifter af bloggen Marie Melchior, derudover foodstylist, kogebogsforfatter og madskribent.

Min yndlingsgadgets er min mandolin i plastik fra Kunst og Køkkentøj. Mandolinen er anvendelig, fordi den er i plastik og ikke er tung som de store i metal. Den er nem at rengøre og tage med sig på optagelse. Alt kan kan skæres papirtyndt, og tilsætter man “rive-blad”, kan den også rive i forskellige bredder etc. Det går dejligt hurtigt, når rødbeder, kartofler eller selleri skal snittes. Det er delikat at spise alt, hvad der er tyndt skåret, og det ser også smukt ud på tallerkenen.

Madskribent, kogebogsforfatter, redaktrice og buddingguru.

Den ting, jeg ikke kan leve uden pt., er en buddingform! En stor del af min tid går med at lave og servere budding til foredrag, smagninger og buddingebogsigneringer (it’s a thing), og en budding er bare ikke en RIGTIG budding, hvis ikke den er støbt i en smuk form, så den kan vendes ud og vækkes dirrende til live. Min yndlingsform er klassisk i metal med ”skorstenshul” i midten og de karakteristiske riller hele vejen rundt – den gør mine buddinger til de rene creme-kunstværker, og så har jeg ikke engang gjort andet end at hælde noget creme i den!

Stifter af bloggen Maja Vase, desuden kogebogsforfatter og madskribent.

Min italienske ismaskine, uden tvivl! Jeg tror ærligt talt ikke, at jeg kan leve uden. Den kører næsten hver dag året rundt (I kid you not!), og jeg bliver ret så lykkelig af at slubre helt frisk hjemmelavet is i mig. Helst direkte fra ismaskinen og med masser af knas!

 

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive