600 g græskar, fx butternut
2 løg
2 fed hvidløg
2 stængler bladselleri
Olie til stegning
1⁄2 – 1 spsk. Karry
1 tsk. hakket ingefær
1 liter grøntsagsbouillon
En lille sjat fløde (valgfri)
Et par stængler koriander
Salt, peber
Se opskriften på ristede kikærter her
De ristede kikærter både mætter og giver et sprødt crunch i den her skønne efterårssuppe.
Til 4 personer.
Sådan gør du
kær skrællen af græskarret, og skær det i grove tern på cirka 1,5 x 1,5 centimeter. Pil og hak løgene og hvidløgene, og snit bladsellerien fint. Varm lidt olie i en stor gryde, og brænd karryen af. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér ved jævn varme i et par minutter, inden du tilsætter bladselleri, ingefær og græskar.
Sauter yderligere et par minutter, og hæld nu grøntsagsbouillonen ved. Lad det simre, til græskarternene er møre. Det tager 15-20 minutter. Blend suppen, og tilsæt eventuelt øde. Smag til med salt og peber.
Hak korianderen. Kom suppen i skåle, og top med ristede kikærter og koriander.