Spanakopita

Ingredienser

1 lille løg

1 fed hvidløg

1 bdt. forårsløg

400 g frisk spinat

1 bdt. dild

3 store æg

1 håndfuld revet parmesan

250 g feta

250 g filodej

1⁄2 tsk. revet muskatnød

Olivenolie

Salt, peber

Det her er i virkeligheden bare en græsk spinattærte. Kombinationen af feta, spinat og de øvrige smagsgivere er forrygende. Nyd den, som den er, eller spis den sammen med en god salat.  

Til 4 personer.

Sådan gør du

Pil løg og hvidløg, og hak begge dele. Snit forårsløgene. Skyl spinaten grundigt, og hak den groft. Varm en stor pande, og sautér løg, hvidløg og forårsløg i lidt olie, til løgene er klare. Tag løgene op af panden, og sæt dem til side. Sautér nu spinaten på panden, til den begynder at falde sammen. Det kræver nok flere omgange, at sautere det hele. Dræn spinaten i en si, og pres den overskydende væde ud af den, når den er kølig nok til at håndtere. Hak dilden groft.

Pisk æggene let sammen i en skål, tilsæt parmesan, og smuldr fetaen i. Krydr med muskatnød, salt (hold igen med saltet, da både feta og parmesan også bidrager med salt), peber, og vend spinat, løg og dild i.

Pensl en plade filodej med olie, og læg den i et ovnfast fad med enderne hængende ud over siderne. Pensl det næste stykke filodej med olie, og læg det forskudt oven på det for- rige stykke. Forsæt, til filodejen er brugt, og du har 7-8 lag i alt.

Hæld fyldet i midten, og fold enderne ind over det. Det gør ikke noget, hvis dejen falder lidt fra hinanden. Nu pensler du igen med olie og skærer til sidst toppen ud i firkanter. Det gør den nemmere at skære ud senere. Bag tærten ved 200 grader i 25-30 minutter, til dejen er sprød og gylden. Lad den sætte sig i 10 minutter inden servering.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være