Julegaver til de madglade: 10 skønne kogebøger

– 5 AF DE NYERE –


Maja Vase – Majas Desserter
Majas og min måde at kokkere på er meget forskellig, det er ingen hemmelighed. Hvor Majas desserter er et overlegent eksempel på præcis HVOR smukt en dessert kan skæres, så er min måde noget mere…, lad os sige rustik;) Alligevel er det svært ikke bøje sig i marengsstøvet, når man bladrer denne bog igennem, og den ene efter den anden fantastiske søde servering udfolder sig for ens øjne. Er man glad for at bage, og har ambitionerne og en rolig hånd intakt, så er denne bog absolut anbefalelsesværdig.

Køb bogen her


Ditte Ingemann – Vegetar

Dittes store smukke bog er virkelig en mastodont at gå på opdagelse i. Her er så meget inspiration til det grønne køkken, at man ikke kan undgå at lade sig besnære, selv hvis kødet normalt fylder meget på tallerkenen. Bogen er fyldt med dejlige, nemme opskrifter, og desuden en masse god basic viden om det grønne køkken, råvarer, og måder at bruge dem på. Ydermere byder bogen på dejlige opskrifter på både gode drikke, lækre pestoer, pastaer og forskellige former for nødde/kernesmør. Her er nok at gå i gang med. Billederne er taget af Ditte Ingemann herself, og det har hun gjort ganske glimrende. Hvis du har lyst til at fyre den lidt mere af på grøntsagsfronten, så er denne bog en rigtig godt sted at starte.

Køb bogen her


Marie Holm – Buddingbogen 

Med denne bog har Marie Holm begået en lille genistreg. Den er fyldt med smukke billeder af bævrende buddinger, toppet med gode anekdoter fra Holms skarpe pen og ikke mindst skønne opskrifter. Den dame kan skrive og fortælle, så man smiler og vil ha’ mere. Og så er det så forfriskende med en bog, som for en gangs skyld ikke handler om sundhed i den gængse forstand. Marie Holm prædiker nydelse og glæden ved dessert, og det kan jeg kun bifalde. Hvem vil ikke gerne gå om bord i hendes budding med karamel-popcorn og saltet karamelsauce…???? Giv den til din svigermor før en anden gør det!

Køb bogen her


Anne Larsen – ÆG!

En meget, meget dejlig bog som Anne Larsen her her har begået. Så nemt kan det siges. En hel bog dedikeret til den geniale, runde og umiddelbart undseelige råvarer. Men tag ikke fejl. Æg er ultra-anvendeligt, det kan så meget – tykne, creme, hæve, og så smager det fantastisk! Bogen har den ene dejlige opskrift efter den anden, og jeg kan simpelthen ikke undgå at blive sulten, når jeg bladrer igennem. Billedesiden er supersmuk, taget af Line Klein, som har fanget netop det delikate, enkle og appetitlige som æg kan, på allerfineste vis. Jeg synes det her er en herlig bog, simpelthen for alle som bare holder af mad!

Køb bogen her


Cecilie Sofie Svensson & Christiane Schaumburg-Müller – ChriChri Food

Sidst men ikke mindst vil totalt udnytte min position, og tillade mig i al ydmyghed at nævne vores fine nye bog her på ChriChri. Der er tænkt nøje over at lave en bog, som alle kan være med på, opskrifterne er enkle og til at gå til, og så har den lidt af det hele. Skøn morgenmad, gode snacks og småretter, inspiration til aftensmaden og skønne søde sager. Perfekt til både novicen og den lidt mere køkken-vante. Eller måske til det unge menneske som skal flytte hjemmefra? 🙂

Køb bogen her

– 5 JEG ALTID VENDER TILBAGE TIL –


Hverdagsmad fra El Bulli

Den bog er baseret på såkaldt staff-food fra den hedengangne stjerne-restaurant El Bulli, og er bygget op omkring 31 enkle menuer bestående af forret/hovedret/dessert. Maden er relativt simpel, og tager af sæt i madkulturer fra nærmest hele verden, og er en – for mig – evigt inspirerende rejse udi det enkle, gode køkken. Her er klassiske kombinationer, men også mere atypiske, langt hen ad vejen er det mad jeg i hvert fald ville elske at spise til hverdag. Personligt har jeg det sådan, at der er bøger jeg bladrer i fordi de er smukke og på sin vis inspirerende, og så er der dem jeg rent faktisk bruger. Hverdagsmad fra El Bulli er en af sidstnævnte. Opskrifterne er desuden anvist step-by-step, hvilket gør den supernem at bruge, hvis du normalt ikke er vanvittig hjemmevant i et køkken 😉

Køb bogen her


Nigella Lawson – how to be a domestic goddess/ Køkkenets gudinde på dansk

En af de første kogebøger jeg fik foræret for noget der ligner 15 år siden efterhånden. Nigellas tilgang til mad er evigt inspirerende. Punktum. Hun øser ud af sin viden i det mest charmerende tonefald, så man skal være lavet af sten for ikke at overgive sig. Og så handler det om at nyde. Her er ingen doserende gourmet-tyranni, snarere en kærlighed til dels det enkle, og nogengange også det let underlødige, hvilket jeg elsker hende for. Så længe det smager godt, så har det sin berettigelse. Bogen består af mestendedels desserter og kager, men også lidt brød er der blevet plads til. Opskrifterne er simple og gode, og jeg er sjældent gået galt i byen. Denne bog er en klassiker i mit køkken.

Køb bogen her


Skye Gyngell – et år i mit køkken

Den australskfødte Skye Gyngell har bedrevet en af mine absolutte yndlingsbøger of all time. Hun laver sanselig, enkel og smuk mad og nærer en fuldstændig andægtighed for årstider og de bedste råvarer som her kan opdrives. Der er en kompromisløshed i hendes måde at gå til mad på, som jeg ikke kan andet end at beundre. Selve opskrifterne er relativt enkle all in all, dog med enkelte undtagelser, men det skal ikke afholde dig fra at give denne dejlige bog i gave til dig selv eller andre der elsker mad og fantastiske råvarer. Gyngell er desuden ikke nærig med sin viden, og inspirerer i den grad til, at man selv smager sig igennem den kulinariske verden, og finder ud af hvad man egentlig selv foretrækker når det kommer til alt fra fisk, svampe, frugt eller olivenolie.

Køb bogen her


Camilla Plum – JUL

En absolut nødvendighed for alle som har bedrevet en julemiddag. Men egentlig også de som holder af julen, med alt hvad den potentielt kan indeholde – og her taler vi altså på den kulinariske front! Plum er et leksikon udi madviden, og hvad der findes her af anekdoter, tips, tricks, facts mm er ikke lidt. Jeg elsker personligt at læse hendes introer og småfortællinger, og føler mig altid klogere og mere inspireret, når jeg har læst i hendes kogebøger. Det er utroligt hvad den dame ved! Julebogen har både de helt klassiske opskrifter på and, flæskesteg, rødkål, risalamande, sildesalat, vaniljekranse og brunkager med, men derudover et væld af alt mulig andet, som bare lugter lidt af jul. Personligt går der ikke en jul uden at jeg slår op i denne dejlige bog, og skal du selv til at stå for julemiddagen, vil jeg på det kraftigste opfordre dig til at købe denne herlige bog.

Køb bogen her


Claus Meyer: Chokolade

Min mor forærede mig denne bog for snart 20 år siden, og den har utvivlsomt været med til forme min kærlighed til det søde køkken. Ligesom både Plum og Lawson, har Meyer en måde at skrive om råvarer, som er dybt inspirerende, hvis du spørger mig. Kærligheden til råvarer skinner så tydeligt igennem, at det er svært ikke at få lyst til at give sig i kast med de lækre opskrifter, eller som minimum lave et gedigent overtræk på madkontoen, fordi nu skal der købes høj-kvalitets chokolade. Bogen består af et afsnit med grundopskrifter på diverse cremer og bunde, som så bruges på kryds og tværs i selve kageafsnittet. Derudover er der et afsnit med drikke og konfekt. Opskrifterne er egentlig relativt enkle, selvom de ved første øjekast godt kan virke lidt udover det grundbogsagtige. Men hvis du elsker chokolade og du elsker desserter, så er denne bog ganske enkelt en nødvendighed!

Køb bogen her

Kan indeholde affiliate links.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være