Stedsans in the woods

Er man bare en smule interesseret i hvad der rør sig på den danske madscene, vil det være temmelig sandsynligt at man har læst en artikel om, hørt en omtale af eller måske endda selv oplevet konceptet Stedsans, som sidste og forrige sommer drev restaurant i et drivhus på toppen af et tag på Østerbro. Midt i mellem planter og blomster, stiklinger, hø og hønsebur, serverede restauranten enkel, nærende og smuk mad, med fokus på den ultimative råvare, masser af grøntsager fra lokale biodynamiske landmænd og produkter af bedst opdrivelig kvalitet. Fra torsdag til søndag igennem to sommersæsoner, kom, så og sejrede Stedsans, og strøg med sit sympatiske og idealstisk bårede koncept ind i manges hjerter, og folk kom fra hele verden for at opleve maden, stemningen, glæden og det så indlysende meningsfulde ved at sidde med udsigt til planter, blomster og grøntsager, i et glashus og nyde enkel mad lavet med stor omtanke, dele vinflasker og fade med både venner og fremmede. Som næsten aldrig vedblev at være det, når aftenen var omme. “Snak med hinanden, skænk vin i din nabos glas, og mærk hvorfor det er så vigtigt at deles om et dejligt måltid”, det var opfordringen fra parret bag Stedsans, Mette Helbæk og Flemming Schiøtt Hansen. Vi var mange der kunne tilslutte os. Og stadig kan.

LÆS OGSÅ: Bliv Michelin-kok for en aften


Men med drømme og ambitioner som går videre og højere end tagrestauranten, gik det som det måtte gå med Stedsans på Østergro. Den sluttede – omend på toppen, og nu har parret kastet sig ud i en endnu mere ambitiøst og potentielt groundbreaking projekt ude midt i de svenske skove. Et lille svensk skovhus og 7 hektar skov rigere, er drømmen at kombinere omgivelserne af vild natur med det vidunderlige ved at indtage et fantastisk måltid lavet af de bedste og friskeste ingredienser. At skabe en lille oase hvor naturen får lov at herske side om side med os mennesker som kan drage næring af den. Et refugium hvor an som gæst kan få lov at være så tæt på naturen som muligt, uden at give afkald på det luksuriøse i et veltillavet måltid, et smukt dækket bord og et komfortabelt sted at sove. Stedsans vil i samarbejde med Københavns Møbelsnedkeri få bygget små træhytter på pæle, med udsigt enten vand eller skov. Hver hytte er udstyret med seng, en lille brændeovn. En stol og et bord. Intet mere intet mindre. 

Restaurant og køkken vil være placeret i et drivhus, som parret har navngivet `the third room´fordi det hverken er inde eller ude, men noget midtimellem. Det vil blive 800 kvm med 10 meter til loftet, og uden andet end skovbund under fødderne. Som det beskrives på Stedsans’ hjemmeside: 

“It will be a playgriund and a lab for combining the principles of lean, small-scale production, permaculture and amazing food.”

På sigt er det også ønsket at få bygget en sauna og et rum til yoga og meditation, som i holismens navn, vil være det smukkeste add-up til herlig, nærende mad. Alt dette hørte jeg Mette og Flemming fortælle om forleden, hvor jeg sammen med andre branche- og pressefolk var inviteret til at besøge Stedsans in the woods i dets spæde opstart. Vi var inviteret til at høre om projektet, stille spørgsmål, og havde fornøjelsen af at sidde rundt om bordet til en dejlig middag slut på dagen. Når man hører dem fortælle så lidenskabeligt om den drøm, som efterhånden tegner stærkt til at blive virkelighed, så er det svært ikke at blive smittet af den passion og glæde og styrke som de udsender. Hvis du også har lyst til at følge med i projektet, eller måske endda give det lidt hjælp med på vejen til realisering, så kig ind på deres kickstarter kampagne, som på nuværende tidspunkt har formået at samle 800.000 svenske kroner ind. Og som Flemming siger, så vil hastigheden hvormed dette vidunderlige projekt kan skabes, være ækvivalent med det endelige beløb som samles ind.

LÆS OGSÅ: Detox dit liv: 4 gode opskrifter

Se mere her og her.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være