Sund start på 2018: 4 gode opskrifter

Facts

Detox dit liv
af Deanna Minich
199 kr.

– Køb bogen her –

Deanna Minich står bag bogen ’Detox dit liv’, hvor hun beskriver, hvordan du kan detox HELE dig, altså både din krop og din sjæl samt en viden om hvorfor det er så vigtigt, at have sig selv i fokus. Hun giver dig et 21-dages program, hvor hun guider dig trin for trin – en supernem håndbog.

LÆS OGSÅ: Fødevarer, der styrker din indsigt og reducerer angst

Nedenfor giver Deanna Minich dig sit bud på, hvordan en dag på detox kan se ud. Alle opskrifter er fra bogen ’Detox dit liv’.

DAG 1 PÅ DETOX

✮ Morgenmad ✮

ROOTY TOOTY SHAKE

Tilegnet min far
Til 1 person

Ingredienser

1,8 dl vand
Saft af en lille citron, ca. 1 spsk.
1⁄2 mellemstor, rå rødbede, skåret i skiver, vasket, men ikke skrællet (gem den anden halvdel til i morgen til frokost)
2-3 saftige grønne blade
1⁄2 mellemstort rødt æble, skåret i skiver, (behold skrællen på og gem den anden halvdel til din eftermiddagssnack)
1⁄2 spsk. chiafrø
1 skefuld proteinpulver (f.eks. hamp, ærte, ris eller valle, hvis du er altspisende)
1 knsp. gurkemeje 1 nip sort peber
1-2 isterninger (valgfrit)

Put alle ingredienser i blenderen og lade den køre, til konsistensen er flydende. Tilsæt mere vand om nødvendigt. Drik med det samme.

✮ Frokost ✮ 

RØD SALAT OG OKSE-HAKKEBØF ELLER KIDNEYBØNNER

1 person

Ingredienser til den altspisende                             
1 okse-hakkebøf (se opskrift) 

Ingredienser til veganeren
2 dl kogte kidney bønner

Ingredienser til begge

2 håndfulde røde og grønne salatblade, grofthakkede, ca. 5 dl i alt
1 spsk. hakket rødløg
4 radiser i skiver
1 spsk. afskallede sesamfrø

Ingredienser til hindbær-vinaigretten

3 spsk. balsamico
3 spsk. ekstra jomfru olivenolie
8 røde hindbær
1⁄2 tsk. knuste, røde peberkorn

Læg alle salatingredienserne i en skål. Bland alle ingredienserne til dressingen sammen med en røre- maskine eller en foodprocessor og hæld halvdelen over salaten. (Gem den anden halvdel til frokosten i morgen). Veganere serverer salaten med kidneybønnerne som tilbehør eller eventuelt blandet direkte i salaten. Altspisende serverer salaten sammen med okse-hakkebøffen. 

OKSE-HAKKEBØF

Ingredienser

150 g økologisk, hakket oksekød af frilandskvæg
2 spsk. hakket rødløg
1⁄4 tsk. gurkemejepulver
1⁄2 tsk. tørret rosmarin En knsp. sort peber En knsp. havsalt
1 tsk. ekstra jomfru olivenolie 

Tag en skål og bland det hakkede øksekød med hakket rødløg, gurkemeje, rosmarin, salt og peber. Form massen til en bøf. Opvarm olivenolien på en stegepande og steg bøffen ved middelvarme i 7-10 minutter på hver side.

✮ Snack ✮ 

ÆBLE MED MANDELSMØR

Til 1 person

Ingredienser

1⁄2 mellemstort rødt æble, skåret i skiver (rest fra morgenmaden)
2 spsk. mandelsmør
Smør mandelsmørret på æbleskiverne og nyd det!

✮ Aftensmad ✮

TANDOORI-KYLLING ELLER KIKÆRTER MED GRØNKÅL OG RØD PEBER

2 personer

Ingredienser til den altspisende                             

100-200 g kyllingebryst fra fritgående, økologiske kyllinger, fri for skind og ben

Ingredienser til veganeren

3,5 dl kogte kikærter

Ingredienser til begge

1 spsk. kokosolie
1 spsk. tandoori krydderi
1 knsp. friskkværnet, sort peber
1⁄2 tsk. havsalt
1 fed hvidløg, finthakket 2 spsk. hakket rødløg
2 dl (1⁄2 ds) usødet, fuldfed kokosmælk
4 håndfulde grofthakket grønkål, ca. 4 mellemstore blade
1⁄2 stor, rød peber, skåret i tynde strimler
Saft af 1⁄2 citron
1 tsk. ekstra jomfru olivenolie 

Smelt kokosolien i en stegepande ved middelvarme. Tilsæt tandoori, salt og peber og rør i krydderierne et øjeblik, inden du tilsætter citronsaft og hvidløg. Rør til løgene er bløde og gennemsigtige. Tilsæt kokosmælk og bland grundigt inden kylling (altspisende) eller kikærter (veganer) tilsættes. Læg låg på panden og lad blandingen simre i 7-10 minutter.

Imens blancherer du den hakkede grønkål og den fintsnittede røde peber. Lad grønkålen blive slatten og klart grøn (lad den ikke miste sin farve!). Tag grøntsagerne af varmen og anret dem på tallerkenen. Dryp med citronsaft og olivenolie.

Når kylling eller kikærter er klar, hælder du halvdelen op på serveringstallerkenen til grøntsagerne og gemmer den anden halvdel til frokosten i morgen.

Server straks.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Lun kartoffelsalat med asparges

Ingredienser3 spsk. eddike, gerne æbleeddike 3 spsk. sukker ¾ dl fløde 3 friske mellemstore rødløg 1 bundt danske radiser, skåret over på langs 2 spsk.