Din ultimative kaffeguide!

Hvis du er en kaffeelsker, som de fleste nok efterhånden er, så kender du også alt til den daglige trang om morgen, når en lang eller svær deadline trænger sig på eller når man står nede i kaffebaren og ikke kan beslutte sig for hvilken kaffe man skal have – specielt hvis man er til det meste. 

LÆS OGSÅ: Golden milk – Gurkemeje, ingefær latte

Vi har været så søde, at lave den ultimative kaffeguide til dig, så du ikke skal tænke over hvilken kaffe der er bedst eller som du skal drikke “lige nu”!

Skulle du dog være lidt i tvivl, om du nu egentlig kender din kaffe, for helt ærligt, hvis man ikke er barista, hvad dælen er forskellen så på en café latte og en cappuccino eller for den sags skyld en latte macchiato. Fortvivl ej, du får også en lille kaffe beskrivelse med på vejen. God fornøjelse, and may the coffee be with you.

LÆS OGSÅ: Champagneguide: 7 boblende facts om champagne

Sort kaffe & Koffeinfri kaffe

En kop sort kaffe kender de fleste, og mange af os drikker den ofte hjemme hos os selv. Kaffen er lavet ved at hælde kogende vand igennem et filter med malede bønner. Kaffen er dog mange steder blevet skiftet ud med en americano.

Den koffeinfrie kaffe er den samme som sort kaffe. Forskellen på disse to er at der i koffeinfri kaffe ikke er koffein. Fremgangsmåden er den helt samme. 

Americano

En americano er helt simpelt. Den består af espresso tilsat kogende vand. Eftersigende stammer navnet fra 2. verdenskrig, og opstod da amerikanske soldater tilførte kogende vand til espresso, får at det mindede mere om den kaffe de kendte hjemmefra. 

Espresso

Espresso er det, som tilfører kaffesmagen til mange af de andre kaffedrikke. Espresso er lavet af malede espressobønner og kogende vand. Da det er koncentreret kaffe, er den meget kraftig og stærk i smagen. Drikken findes med et single- og et dobbeltshot espresso. Er man virkelig en hardcore kaffedrikker, så er denne drik perfekt.

Macchiato

En macchiato er et shot espresso med meget lidt mælkeskum på toppen. Macchiato betyder plettet på italiensk, hvilket er, hvad du ser, når baristaen tilfører lidt mælkeskum på toppen – espressoen bliver ’plettet’. Drikken er meget stærk og kraftig i smagen.

Cafe Latte

Cafe latten er efterhånden også blevet meget populær blandt danskerne. Café latte betyder kaffe med mælk, hvilket er præcis, hvad denne kaffedrik tilbyder dig. Drikken er lavet af 1/3 espresso og 2/3 mælk med mælkeskum. Den er mild i smagen og er en god start for kaffe-nybegynderne.

Cappuccino

En cappuccino er lidt stærkere i smagen end en café latte. Drikken består af 1/3 espresso, 1/3 mælk og 1/3 mælkeskum. En cappuccino er meget cremet og har en lækker fyldig smag af kaffe. Baristaen kan virkelig lege med sine kreative egenskaber med denne drik, og du vil derfor ofte se en smuk latte art i cappuccinoens overflade.

Ice Coffee

Ice Coffee er som navnet antyder en iskaffe, en kold kaffe med is. Drikken er de seneste år begyndt at trende rundt om i byerne når sommermånederne melder ankomst og en almindelig kaffe kan synes for varm. Ice Coffee består af en del kaffe (pulver eller espresso), 2 dele mælk, eventuelt lidt sirup for ekstra smag og sødme og en masse isterninger. 

 

Kilde: Pinterest

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være