Træt af broccoli? Så mød Bimi, den nye superfood

Glæd dig! Nu kan du nemlig opleve den ultimative superfood – en 2-i-1 grøntsag fuld af smag, næring og utallige tilberedningsmuligheder. What’s not to like? Den grønne sag, der går under navnet Bimi, er netop ankommet til Danmark og venter bare på at blive spist. 

LÆS OGSÅ: 3 opskrifter til dig der vil spise mere grønt & sundt

Hvad er Bimi?
Den såkaldte Bimi stammer fra Japan, hvor den blev udviklet ved hjælp af klassiske planteavlsteknikker. Tanken bag Bimi var at opdrætte en mere aromatisk kål-type og ved at kombinere broccoli og kinesisk grønkål, skabte man en sød og delikat kål-type med en god tekstur.

Smagen
Bimi har en mild karakteristisk smag, og en tekstur der minder mere om en asparges end traditionel broccoli, hvilket gør, at den er lækker saftig. Bimi er en ”no-waste” grøntsag, som betyder, at du kan spise hele grøntsagen på grund af dens saftighed og sødme.

Hvad gør Bimi?
Bimi er et nyt og velsmagende alternativ til de traditionelle grønne grønsager, og er samtidig næringsrige. En portion på 100g opfylder dit daglige behov for vitamin C, og Bimi er derudover fyldt med vitamin A, kalium, jern, vitamin B6 og calcium. En portion indeholder desuden kun 38 kcal, så de kan spises med god samvittighed.

Uendelige anvendelses muligheder
Udover at være velsmagende, nem at forberede og rig på næringsstoffer, giver Bimi hvert måltid et unikt strejf af grønt. Med Bimi findes der uendelige muligheder – spis dem rå, blancher dem, kog, rør, damp, steg eller put dem i mikrobølgeovnen. Denne grøntsag spås til at blive det nye superfood, som danskerne vil kaste sig over.

Her på redaktionen glæder vi os til at afprøve den nye superfood. Kunne du tænke dig at smage? Så giver vi dig nedenfor to lette og lækre Bimi-opskrifter.


Grillet Bimi blandet med smeltet gedeost
og soltørret tomat dressing

Få opskriften her


Farverig Bimi-salat med appelsin, rødbeder,
hasselnød og chili vinaigrette

Få opskriften her

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive