Liv Martine: Det her er det fedeste!

Facts

 

Liv Martine vandt Den Store Bagedyst i 2015. 

Du kan følge hende på hendes blog livmartine.dk, Instagram, Youtube og Facebook

Bogen ‘Kagetid’ kan købes fra 1. september 2017, men du kan allerede forudbestille den nu HER.

NU er der snart ikke længe til, at du endelig kan få fingrene i den nyeste udgivelse fra ChriChri Journal, nemlig ‘Kagetid’, som kage- og bagemester Liv Martine og illustrator Simone Thorup Eriksen står bag. Som optakt til det, har vi taget en snak med Liv Martine om, hvordan det hele startede, og hvad hun drømmer om, der skal ske i fremtiden. 

LÆS OGSÅ: Glæd dig: ChriChri Journal løfter sløret for ny bagebog

Q

Hvordan startede din passion for at bage?

A

Jeg ved ikke, om det startede et bestemt sted. Men jeg har altid godt har kunne lide at være kreativ. Om det var at tegne, eller male, eller bage eller lege med ler, eller strikke. Jeg har aldrig kunne sidde foran fjernsynet uden at have gang i noget med mine hænder. Da der så kom den der bagebølge med Mette Blomsterberg, tænkte jeg, at det var da også meget interessant. Jeg elsker nemlig at se det færdige resultat, når man har lavet noget helt fra bunden af. Det sjove er, at min mormor og morfar hedder Hans og Grete, og de havde et bageri og boede dér i deres lille pandekagehus, hvor min mor faktisk blev født. Min onkel er også bager, og min mor har altid lavet utrolig meget kage, og min far har altid lavet utrolig meget mad, så jeg har altid stået i køkkenet. Så jeg tror, at glæden ved at lave god mad og glæden ved selv at skabe noget ud fra det kreative perspektiv stammer fra, at jeg altid godt har kunne lide at lave ting, hvor der var et slutresultat, og så endte det bare med at falde på kage. Hvilket nok lå en lille smule i blodet på en eller anden måde.

Q

Hvad gjorde, at du tog skridtet og meldte dig til Den store bagedyst?

A

Det var egentlig meget tilfældigt. Jeg var på ferie med min familie, og snakkede med min mor og far om det, og min far var sådan ”Det gør du simpelthen ikke”, hvor jeg svarede ”Det er sgu da ikke Paradise Hotel, come on”. Men min mor sagde ”Selvfølgelig skal du det.” Og så skrev jeg ind til dem, og efter et par timer fik jeg svar om, at jeg var kaldt til casting. To dage efter, jeg var kommet hjem fra ferie, var jeg kaldt til casting, og så gik det ligesom bare stærkt, og her var det faktisk første gang, at jeg lavede en lagkage med husblas – det havde jeg aldrig prøvet før, kan jeg huske. Og så gik det bare rimelig stærkt og rimelig godt. Og så tog jeg den hele vejen. Men jeg er også mega konkurrencemenneske, hvis jeg sætter mig for noget, så SKAL det også helst lykkes, ellers så gør jeg i hvert fald meget for, at det lykkes. Så da jeg så fandt ud af, at ”Gud, jeg er sgu med i det her”, så tænkte jeg bare ”Nå, men så må du eddermæme igang med at øve, Liv”. Så det var sådan, det gik til.

Q

Hvad har du lavet siden du vandt ‘Den store bagedyst’?

A

Uha, jamen jeg er uddannet socialpædagog og arbejdede stadigvæk som pædagog på en døgninstitution, da jeg vandt. Her tog jeg orlov i et halvt år, fordi jeg tænkte, at det her troede jeg godt, jeg kunne leve af, og det kunne jeg så, så jeg sagde mit arbejde op. Siden har jeg fået et stort samarbejde med Dr. Oetker, som jeg har haft de sidste to år, og så har jeg lavet sponsorerede indlæg for blandt andet SuperBrugsen, og så har jeg min blog, min YouTube, min Instagram og Facebook, og så har der også bare været enormt mange events til storcentre, som jeg har haft kage med ude til.  i år har jeg så taget det her projekt ind, hvor jeg har haft en café i højsæsonen, og ud over det, har jeg kørt en bageskole for børn og unge, som har været fuldt booket alle uger. For jeg synes, det var spændende at blande mit gamle fag som pædagog med det nye. Bageskolen har virkelig været en succes, helt vildt. Og nu kommer der så en bog lige om lidt, og ja, der er gang i mange ting. Og så har mig og Simone gang i frygtelig mange ting. Vi har for eksempel lige lavet en t-shirt-kollektion som såden en fejring af bogen og vores samarbejde. Vi lavede sådan en limited edition og tænkte, at det blev spændende at se, hvordan folk tog imod den og det viste sig, at de blev udsolgt på 36 timer, så det var rimelig crazy. Og nu kommer bogen jo snart ud. Egentlig har bagedyst-deltagere altid udgivet en bog efter et år, men jeg følte bare, at jeg havde så travlt, og følte det skulle være noget, der gav mening. Så kontaktede jeg Simone Thorup Eriksen for lidt over et år siden, da jeg havde fundet ud af, hvad jeg ville, og så var det bare spot-on, og hun var helt klar og forstod fuldstændig, hvad jeg mente. Jeg var faldet over hende på Instagram, og syntes bare, at hun var så dygtig til at tegne, jeg havde en helt klar idé om, at vi kunne lave den flotteste børne/bagebog, og der var ikke andre jeg ville have til at hjælpe mig med det end hende, heldigvis var hun bare fuldstændig klar, og så gik det bare stærkt derfra.

LÆS OGSÅ: Bag om forlaget ChriChri Journal

Q

Hvad har været din største succesoplevelse indtil videre?

A

Det har været samarbejdet med Simone, det er jeg ikke ét sekund i tvivl om. Det er den her bog og mit samarbejde med hende. For det er det fedeste, der nogensinde er sket i forbindelse med det her. Hun er allerbedste samarbejdspartner, jeg har, og når jeg har været sammen med hende, så går jeg bare derfra og er glad. Vi forstår hinanden og ja-hatten er altid på, alt kan lade sig gøre, og den måde vi idéudvikler på er det fedeste, jeg elsker det! Det ER det bedste, det er jeg slet ikke i tvivl om. Det er virkelig fedt. Så det er det med hende, bogen og hele det her univers, som vi forsøger at få op at køre. Uden tvivl.

Q

Hvor ser du dig selv om fem år?

A

At jeg stadigvæk laver noget med Simone, og at vi har fået skabt et helt univers, som hedder ‘Kagetid’, som ikke bare er én bog, men er flere bøger og som er i flere forskellige versioner og kollektioner og alt muligt limited edition og vi har noget spændende på vej med en hjemmeside, som jeg virkelig tror på, kan blive godt. Så et kæmpe kage- og kreativt univers sammen med Simone. Det tror jeg på, kommer til at ske, og det håber jeg for alt i verden.

Q

Hvad er din egen yndligskage?

A

Hvis jeg skal vælge en lagkage, så må det være cheesecake, det elsker jeg. Og så elsker jeg wienerdej. Jeg har bare en total craving for wienerdej. Det er nok de to, hvis jeg skal sige noget absolut yndlings. Men jeg spiser faktisk ikke supermeget kage, fordi når man er i det hele tiden. Hvis der er nogen, der laver mad til en, så smager det altid bedre, end hvis du selv har stået i køkkenet og lavet mad, og det er sådan jeg har det med kage. Jeg smager på alle korponenter, men det er ikke sådan, at når jeg så har lavet kagen, så tager jeg lige et stykke. Det gør jeg sgu ikke længere.

Forudbestil ‘Kagetid’ HER <3

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive