Verdens næstbedste bartender er dansk og arbejder på Umami

Facts

Kort om Diageo World Class

Diageo World Class er verdens største og mest prestigefyldte bartenderkonkurrence. 15.000 bartendere fra 56 lande er til dato blevet trænet gennem konkurrencen, der har eksisteret i nu otte år.

I konkurrenceforløbet bliver bartenderne testet i deres mixologi-evner, og undervejs skabes exceptionelle drikkeoplevelser og bartenderfaget tages til nye højder. 

Diageo World Class giver desuden bartenderne vejledning og træning gennem partnerskaber med nogen af branchens allerdygtigste skikkelser, og vinderen ryger direkte til tops i den internationale superliga.

Bartenderne dyster i en lang række forskellige udforinger, der tager udgangspunkt i Diageos portefølje af reserve-brands: Ketel One, Cîroc, Tanqueray No.TEN, Don Julio, Ron Zacapa, Talisker, Cardhu og Singleton Classic Malts samt Johnnie Walker Gold Label Reserve, Johnnie Walker Blue Label og Johnnie Walker Platinum Label.

Cocktailkonkurrencen World Class har netop kåret verdens bedste bartender i Mexico City. Den præstigefulde titel gik til Kaitlyn Stewart fra Canada, mens danske Mate Csatlos fra Umamis cocktailbar, Kabuku, fulgte lige i hælene med en imponerende topplacering som to i verden. Vi har taget en snak med Mate om hans vej ind i cocktailens verden og om den danske barscene, og så kommer han med råd til, hvor man får de bedste cocktails i Danmark – Not bad 😉

Q

Hvordan kom du i cocktailverdenen?

A

Jeg startede som bartender i San Antonio på Ibiza, da jeg var i starten af tyverne. Det var en fantastisk tid. Baren var et pre party-sted, så det handlede mest om at feste, inden folk skulle på Amnesia eller Pacha og mindre om at lave virkelig gode cocktails.

Q

Hvordan tog du så skridtet videre til det niveau, du arbejder på nu?

A

Jeg kom til London, hvor cocktailscenen er virkelig god, og niveauet er højt. Efter et par måneder lykkedes det mig at få job på The Dorchester, som er et af byens bedste hoteller. Der var jeg i næsten tre år. Jeg fik mere og mere ansvar, og udviklede mig meget, fordi niveauet var så højt og mine kollegaer var så dygtige.

Q

Hvorfor tror du, at du har nået andenplads i verdens største cocktailkonkurrence?

A

Konkurrencen forløb lidt anderledes i år end normalt. Sidste år var der for eksempel flere tests og udfordringer spredt ud over finaledagene. I år har udfordringerne været færre og mere koncentrerede, så vi har skulle være meget mere skarpe, når vi så endelig var i konkurrence. Vi har haft færre chancer til at bevise vores værd, så at sige. Jeg elsker spontanitet og improvisation, og når jeg tidligere har vundet konkurrencer har det været på min improvisation. Det har passet rigtigt fint til mig, og jeg tror også, det er derfor, det er gået så godt for mig. 

Q

Hvordan tror du, at du har adskilt dig fra de andre deltagere?

A

Jeg har arbejdet en del med kokken. På den måde adskiller jeg mig muligvis fra de andre bartendere i konkurrencen. Jeg tror, at jeg har et ret bredt syn på, hvad en god cocktail er – netop på grund af mit tidligere samarbejde med kokke. Der findes mange andre bedre bartendere end mig, men jeg adskiller mig måske ved at tænke meget i smage og teksturer.

Q

Hvad inspirerer dig?

A

Jeg prøver at arbejde med typiske skandinaviske og danske smage i mine drinks, ligesom at jeg holder meget af at fermentere, når jeg skal sammensætte en cocktail. Og det er en inspiration, jeg har fra min fascination af det nordiske køkken og i særdeleshed Noma.

Q

Hvad er Danmarks bedste cocktailbarer og hvorfor?

A

Det spørgsmål får jeg ret tit. Jeg er jo mest inde i den københavnske cocktailscene, men på den vil jeg sige Duck and Cover i Dannebrogsgade. Det er en fantastisk bar, der ikke laver super avancerede cocktails, men hvor man kan få gode klassikere med et twist af virkelig høj kvalitet. Og så er priserne meget rimelige. Det, synes jeg også, er et stort plus. Strøm, der ligger i Niels Hemmingsens Gade er også fantastisk. Det er en meget innovativ cocktailbar, hvor man virkelig kan finde nogle nye, banebrydende og interessante ting på kortet. Så er der Ruby, som i mine øjne har en helt fantastisk medarbejderstab, og som altid holder er virkelig højt niveau. Der skal man tage hen, hvis man er til klassiske cocktails. Og så så selvfølgelig Kabuku, hvor jeg selv arbejder. Til sidst, jeg vil fremhæve Helium i Bredgade, som man kan sige er Ruby med et lille, nytænkende twist.

Q

Hvad er din personlige favoritcocktail på det her tidspunkt af året?

A

En whisky soda. Den er super simpel, men smager fantastisk. Brug masser af is. Der er mange mennesker, der i det hele taget begår den fejl at bruge for lidt is, når de laver cocktails. Fortynd whiskyen lidt med vand, som åbner op for smagen, inden du tilføjer dansk vand. Og slut den med et twist af lime. Det er en god sensommer- og efterårscocktail.

LÆS OGSÅ: City Hearts: Din lokale guide til de bedste spots i København

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og