[single_post_category_name]

Få styr på madtendenserne i 2019

6 hovedtendenser gør sig for alvor gældende inden for madlavning i 2019 – og du får her et indblik i, hvad der er hot or not at servere for dine venner, hvilken betydning din mad har for din selfie-identitet, og hvad du absolut ikke må gøre, hvis du vil være med på trend-beatet. Gør dig klar til 2019 med denne appetitlige trendguide! 

Din mad skal pirre alle sanser!

En forførende duft, overraskende smag, et smukt udseende og følelsen og lyden af friskhed er alle essentielle dele i det perfekte måltid. Hvis du er bevidst om alle fem sanser i din madlavning, kan du forvandle selv simple retter til smukke himmerigsmundfulde med et delikat knas.

“Vi spiser først med vores øjne, og det sætter forventningen til, hvad vi skal smage på, og den forventning styrer en del af selve smagsoplevelsen, når vi så faktisk putter noget i vores mund. Mad, der er tilberedt og anrettet på en smuk måde, smager bedre. Større fokus på madanretning er en trend, som man vil se brede sig på både restauranter og i private hjem. Det kan være, at du skal spise dele af maden med hænderne, så du kan mærke den – eller holde en skål i hænderne, så du bedre kan dufte til maden. Det er nemme måder at give dine gæster en ny oplevelse af din mad, der stimulerer flere sanser ,” forklarer Charles Spence, som er verdens førende ekspert inden for sensorisk videnskab og professor i eksperimentel psykologi ved Oxford University.

Gør din mad Instagramable! 

Mad er blevet et statussymbol og lige så trenddrevet som mode. På de sociale medier handler det i høj grad om at brande os selv gennem den mad, vi spiser – både når vi besøger en restaurant og i forhold til den mad, vi tilbereder derhjemme. Vores mad skal være Instagramable og skal afspejle vores personlighed.

“Mad er blevet ekstremt vigtig for vores personlige identitet – og vores personlige brandingprojekt. For 20 år siden brugte vi tøjmærker til at vise, hvem vi var. I dag bruger vi i lige så høj grad mad til at udtrykke vores identitet. Hvad der er på din tallerken, og hvor og med hvem du spiser den, viser, hvem du er. Din mad viser, om du går op i sundhed, om du har penge, og om du har tid og overskud til at lave din mad fra bunden. Mad har udviklet sig til forskellige symboler for status – og derfor viser vi den i stigende grad frem på de sociale medier. Fødevarer er også blevet mere visuelle end tidligere, og med sociale medier er det lettere for trends at spredes globalt,” udtaler Sofia Andreasson, trendekspert.

Farv din mad sort!

Sort er en klassiker inden for modeverdenen, men nu er sort også hot inden for madlavning! Du har måske allerede set trenden sprede sig på Instagram, hvor du kan se fascinerende, smukke retter tilberedt med sort farve – sort is, sort brød eller sort pasta. Og hvad er hemmeligheden bag? Du kan farve eller toppe din mad og desserter med kul, aske eller blæk, som giver et visuelt smukt udtryk. Så drop regnbueisen – og server i stedet en kugle sort is med et par smukke farvestrålende blomster, hvis du vil imponere med en eye-catching dessert.

Stop vulgære madorgier

Pompøse og overdådige retter er fascinerende, men vulgære madorgier er et total no-go! Fokus på mindre madspild vokser, og forhåbentligt er det ikke bare en trend, men en permanent del af vores bevidsthed. Ved at benytte sig af innovative teknikker i køkkenet og en smule kreativitet kan du skabe fantastiske smagsoplevelser med mad, der ellers bare skulle smides ud. Hos flere producenter af husholdningsprodukter ser man en udvikling af funktioner i ovne, som følger denne trend.

Få din egen personlige kok

Hvordan sikrer du, at din mad er Instagramable, kan pirre alle sanser og er på højde med stjernekokkenes? Ifølge AEG sanser og tænker fremtidens køkken selv. Tendensen hedder ‘smart-køkkener’, der er så intelligente, at de lystrer, så du nærmest ikke behøver at røre en finger. Nu kan du fx kommunikere med din ovn, som du gør med en tjener. Fremtidens ovn lystrer på dine ord. Du fortæller blot ovnen, hvordan du vil have din mad tilberedt med de ord, du ville bruge – rare, medium eller well done – og så får du kødet, præcis som du bedst kan lide det – hver eneste gang. Aldrig har det været nemmere at tilberede din mad til perfektion.

Damp din mad!

Professionelle kokke har længe brugt dampovne – og fordelene er mange. Især når dampovnen bruges til at lave maden sous vide, hvor du vakuumpakker maden. Pakkerne sænkes i vand eller damp og opvarmes til en meget præcis temperatur. Teknikken er blevet brugt på gourmetrestauranter i årevis, og det er en af tidens hotteste madlavningstrends i private køkkener. Du undgår, at din mad bliver overtilberedt eller tørrer ud. Al saft og kraft bliver i vakuumposen og intensiverer smagen af din mad. Samtidig bevares de flotte farver og den lækre struktur, fordi sous vide tilbereder maden mere skånsomt over længere tid ved lavere temperatur. Perfekt, når du skal skabe dit lækre food-moment på Instagram, som alle vil misunde.

Kilde: AEG

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide