1 stort løg
4 fed hvidløg
4 stilke bladselleri
2 røde, gule eller orange peberfrugter
4 gulerødder
Olivenolie til stegning
1 tsk. chiliflager
2 kviste timian (kan erstattes med 1 tsk. tørret)
2 kviste bredbladet persille
2 laurbærblade
1 dåse flåede tomater
1 l grøntsagsbouillon
1 dåser hvide bønner
1 god håndfuld snittet grønkål eller lignende
Salt, peber
Den perfekte, mættende suppe på en blæsende efterårsdag. Jeg har for nemheds skyld brugt bønner fra dåse, men du kan også udbløde og koge dem selv.
Til 4 personer.
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Snit sellerien, og skær peberfrugterne i grove tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Varm en god sjat olivenolie i en stor gryde, og steg grøntsagerne og hvidløgene ved jævn varme i 5 minutter. Tilsæt chiliflager, timian, persille, laurbærblade og flåede tomater – mos dem lidt med grydeskeen.
Hæld nu grøntsagsbouillonen i gryden, og bring den i kog. Lad det hele simre i 10 – 15 minutter, og tilsæt bønnerne og den snittede grønkål. Lad dem simre med i et par minutter, og smag suppen til med salt og peber. Justér eventuelt smagsbalancen med ekstra chili, citronsaft og sukker. Pil stænglerne ud inden servering, hvis du har brugt friske krydderurter.