Food&Health

Spicy bønnesuppe

Ingredienser

1 stort løg

4 fed hvidløg

4 stilke bladselleri

2 røde, gule eller orange peberfrugter

4 gulerødder

Olivenolie til stegning

1 tsk. chiliflager

2 kviste timian (kan erstattes med 1 tsk. tørret)

2 kviste bredbladet persille

2 laurbærblade

1 dåse flåede tomater

1 l grøntsagsbouillon

1 dåser hvide bønner

1 god håndfuld snittet grønkål eller lignende

Salt, peber

Den perfekte, mættende suppe på en blæsende efterårsdag. Jeg har for nemheds skyld brugt bønner fra dåse, men du kan også udbløde og koge dem selv.

Til 4 personer.

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg. Snit sellerien, og skær peberfrugterne i grove tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Varm en god sjat olivenolie i en stor gryde, og steg grøntsagerne og hvidløgene ved jævn varme i 5 minutter. Tilsæt chiliflager, timian, persille, laurbærblade og flåede tomater – mos dem lidt med grydeskeen.

Hæld nu grøntsagsbouillonen i gryden, og bring den i kog. Lad det hele simre i 10 – 15 minutter, og tilsæt bønnerne og den snittede grønkål. Lad dem simre med i et par minutter, og smag suppen til med salt og peber. Justér eventuelt smagsbalancen med ekstra chili, citronsaft og sukker. Pil stænglerne ud inden servering, hvis du har brugt friske krydderurter.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *