Spicy bønnesuppe

Ingredienser

1 stort løg

4 fed hvidløg

4 stilke bladselleri

2 røde, gule eller orange peberfrugter

4 gulerødder

Olivenolie til stegning

1 tsk. chiliflager

2 kviste timian (kan erstattes med 1 tsk. tørret)

2 kviste bredbladet persille

2 laurbærblade

1 dåse flåede tomater

1 l grøntsagsbouillon

1 dåser hvide bønner

1 god håndfuld snittet grønkål eller lignende

Salt, peber

Den perfekte, mættende suppe på en blæsende efterårsdag. Jeg har for nemheds skyld brugt bønner fra dåse, men du kan også udbløde og koge dem selv.

Til 4 personer.

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg. Snit sellerien, og skær peberfrugterne i grove tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Varm en god sjat olivenolie i en stor gryde, og steg grøntsagerne og hvidløgene ved jævn varme i 5 minutter. Tilsæt chiliflager, timian, persille, laurbærblade og flåede tomater – mos dem lidt med grydeskeen.

Hæld nu grøntsagsbouillonen i gryden, og bring den i kog. Lad det hele simre i 10 – 15 minutter, og tilsæt bønnerne og den snittede grønkål. Lad dem simre med i et par minutter, og smag suppen til med salt og peber. Justér eventuelt smagsbalancen med ekstra chili, citronsaft og sukker. Pil stænglerne ud inden servering, hvis du har brugt friske krydderurter.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet

Gaven til mændene i dit liv

Annonce The-Basics.dk er en dansk webshop, der har specialiseret sig i undertøj og strømper til mænd. Tøjet sælges i praktiske flerstyks pakninger og leveres hurtigt