[single_post_category_name]

Jordskokkesuppe med cannellonbønner

I mine øjne fortjener jordskokker langt mere opmærksomhed, end de får. De har en helt særlig delikat og nøddeagtig smag, som virkelig kommer til sin ret i denne suppe Her bliver rødderne ristet i ovnen, så smagen frembringes på fineste vis, og jordskoksuppen får sidenhen selskab af cannellonibønner, der både giver en fantastisk cremet konsistens samt tilføjer ekstra protein, så måltidet mætter bedre. Udover at være ovenud lækker er suppen her også ufattelig ligetil. Grøntsagerne bages i ovnen, hvorefter hele herligheden blendes, smages til og serveres straks. Så bliver det da ikke meget nemmere!

Til 4 personer.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175 grader.

Dræn og skyl cannellonibønnerne fra dåsen, eller kog dem selv, og fordel dem på en beklædt bageplade. Vend bønnerne i olivenolie, timian og salt, og bag dem i ovnen i cirka 30 minutter, indtil de er sprøde og gyldne. Lad ovnen forblive tændt.

Skræl eller skrub jordskokkerne, og skær dem i 2 x 2 cm store tern. Skær løget i skiver, og pil hvidløgsfeddene. Fordel jordskoktern, løg og hvidløg på en beklædt bageplade, og vend det hele i olivenolie. Drys med salt og timian, og sæt bagepladen i ovnen i 25 minutter, indtil jordskokternene er gyldne og helt møre.

Kom jordskokker og løg fra bagepladen over i en foodprocessor eller blender. Tilsæt cannellonibønner, kogende bouillon, fløde og citronsaft, og blend, indtil konsistensen er helt cremet. Smag suppen til, og servér straks med cremefraiche og sprøde cannellonibønner. Når din suppe at blive kold, imens du blender og smager den til, kan du hurtigt varme den op i en gryde.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide