Sådan undgår du sukker

Sukker er ikke sundt og er en af de store skurke, som vi bør undgå i dagligdagen. Nogle af de bivirkninger, sukker kan have på kroppen, er blandt andet øget fedtlagring og et alt for stort kalorieindtag, hvilket kan resultere i vægtstigning og øget fedt på kroppen.

Sukker er ikke sundt og er en af de store skurke, som vi bør undgå i dagligdagen. Nogle af de bivirkninger, sukker kan have på kroppen, er blandt andet øget fedtlagring og et alt for stort kalorieindtag, hvilket kan resultere i vægtstigning og øget fedt på kroppen. Herudover ælder sukker din hud, så du kommer til at se ældre ud, og det duer jo ikke, men hvad gør vi så? Vi har talt med professoren og ernæringseksperten Umahro Cadogan, som er ekspert på området. Han fortæller sine tips til, hvordan vi undgår sukkeret, men stadig får lidt af det søde ind i vores dagligdag.

Umahro Cadogan er en haj i det sunde køkken og har blandt andet udgivet bøgerne “Køkkenrevolution” og “Slip sukkeret”, som begge har været en kæmpe succes. Han er en mand, der ved, hvad han står for, og hvad der er godt for kroppen, og hvad der ikke er.

Umahro Cadogan har skabt “De 10 kostbud”, som han mener, vi alle bør følge, hvor det tredje af budene lyder sådan: “Skån din krop for al det tilsatte sukker – både det synlige, det usynlige og det kunstige”. Men hvordan gør vi så det? Nedenfor kan i læse Umahro Cardogans gode bud på, hvordan vi undgår sukker, og hvordan vi kan få sødmen frem uden den lille skurk.

Et af Umahro Cardogans gode råd til, hvordan man kan søde uden sukker, er blandt andet ved hjælp af smagskontraster:
“For at søde uden tilsætning af sukker, kan man lege med smagskontraster. Du kan eksempelvis bruge vanilje sammen med frugter eller bær, det vil fremhæve den sødme, der i forvejen er i frugterne og bærerne. Det samme kan gøres ved eksempelvis rodfrugter. I stedet for vanilje kan man også bruge kanel og lakrids til at fremme sødmen.”

Hvis du er til citrus, så er denne frugt også god som en kontrast til det sødme:
“Skrællen af citrusfrugter er også rigtig god til at fremme sødmen med. Et godt tip er at tilsætte citronskræl til en æblesalat, da det vil fremme sødmen i æblerne.”

Et andet godt råd, vi også fik med på vejen, var, at hvis man vil fremme sødmen ved en råvare, så hjælper det ofte at opvarme den:
“Mange ting bliver også sødere, når man opvarmer dem. Et eksempel på dette er opvarmning af æbler eller bananer, som bliver meget sødere efter at have været en tur i ovnen.”

Læs også: Kakao mousse på avocado

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og