Alle vores undskyldninger

Jeg kender det, du kender det – og her er hvordan du ændrer din indstilling: Vi kender alle sammen undskyldningerne. JEG gør altså også. I hvert fald nogle af dem. Men den eneste motion der virker, er den du kommer afsted til.

Jeg kender det, du kender det – og her er hvordan du ændrer din indstilling:

Vi kender alle sammen undskyldningerne. JEG gør altså også. I hvert fald nogle af dem. Men den eneste motion der virker, er den du kommer afsted til. 

Her er 5 klassiske undskyldninger for ikke at få trænet:

·  Jeg synes det er for dyrt at melde mig ind i et træningscenter

·  Jeg har ikke tid 

·  Det kræver alt for lang tid at træne og komme frem og tilbage til et center

·  Det virker alligevel ikke

·  Det er alt for hårdt, så jeg kan ikke overskue det

Og det kan være ligeså svært at få spist sundt, så vi kommer af med de genstridige kilo. Kender du:

·  Det er for besværligt at lave sund mad

·  Det er for dyrt at spise sund mad

·  Jeg ved ikke hvad jeg skal spise

·  Jeg har ikke lyst til at undvære kaffe og rugbrød

·  Jeg kan ikke holde en slankekur, det er alt for svært

Jeg ved godt, at inden du overhovedet er gået i gang med en sundere livsstil, kan din djævel på skulderen allerede have overbevist dig om, at det både er alt for besværligt, hårdt og svært. 
Eller også har du allerede givet træning en kæmpe indsats, uden at du har fået det til at virke for dig. Men bare rolig, her kommer svar på alle undskyldningerne, samt en guideline til hvordan du kommer godt afsted mod en sundere livsstil og din sunde, slanke krop.

”Jeg synes det er for dyrt at melde mig ind i et træningscenter”

Med min metode, FIT, den som Christiane også træner efter, koster det ikke andet end dine sko, og det tøj du skal have på, når du træner. Det er nemt, effektivt og tættere på det som din krop er designet til. Nemlig at bevæge sig frit og naturligt. Så du behøver ikke tænker på at melde dig ind i et fitnesscenter.

”Jeg har ikke tid”

Jeg ved godt du ikke har tid. Der er:

·  Dit arbejde

·  Transport til arbejde 

·  Hjem fra arbejde

·  Indkøb 

·  Måske børn der både skal afleveres, hente og køres til fodbold eller andet 

·  Og så lige aftensmad og måske madpakker

 

Hvor skal træningen være, tænker du! Den skal være der hvor den kan. 

Lav f.eks. et skema over 

·  Hvornår du står op 

·  Hvornår du spiser morgenmad 

·  Hvornår du køre på arbejde 

·  Hvornår du kommer hjem 

·  Hvor længe sidder du i sofaen om aftenen 

·  Og så noget af det allervigtigste. Hvornår er du mest frisk? 

Er du morgenmenneske, er det nemlig om morgenen, du skal kigge på, om du kan træne. Er du frisk på at tage en tørn om aftenen, så er det faktisk bare en tv-serie der skal  skiftes ud med den daglige motion, og lige pludselig står du med en slank og stærk krop. Og så tager det slet ikke så lang tid at træne som du er bange for. Det behøver ikke tage mere end 20-30 minutter for at gøre en forskel. Lyder det for godt til at være sandt? Det vil du se, at det ikke er…

”Det tager også alt for lang tid at komme frem og tilbage til og fra mit fitnesscenter”

Du behøver ikke køre nogle steder hen for at træne, du kan gøre det derhjemme eller lige omkring din bopæl. Samtidig sparrer du omkostningerne til dit træningscenter og tiden det tager at køre frem og tilbage.

”Det virker alligevel ikke”

Det kan være, at du har trænet i årevis, eller måske bare har prøvet det en måned, uden at det gav de resultater, du havde regnet med. Og jeg ved, at det kan være meget frustrerende at bruge tid og energi på noget, som du ikke føler du bliver belønnet for, med den indsats du har gjort. Den store indsats er ikke altid retfærdigt belønnet, men den rigtige indsats skal nok blive det! Og her er det kosten, der kommer ind i billedet, for den flade mave er lavet i køkkenet, og ikke med mavebøjninger.

”Det er for hårdt og jeg kan ikke overskue det”

Hvis du blot træner den rigtige form for træning, så behøver du ikke træne til det gør ubeskriveligt ondt og at du har blodsmag i munden. Det optimale træningspas er der hvor du føler, at du ville kunne blive ved 10 minutter længere.

”Jeg har prøvet at spise sundt, det virker ikke!”

Det næste er, hvorfor spiser vi ikke bare det, der er godt for os, så vores kroppe ser slanke og smukke ud? Er det virkelig så svært? Ja, det er det for rigtig mange, og måske også for dig. Men det er lige indtil du har læst med her på ChriChri, eller i Christianes og min bog, ”Dit sunde liv”. Her beskriver vi hvordan du lettest og smartest får ind-koopereret nye madvaner under huden, og derfor ikke længere skal tænke over hvad og hvordan du skal få din daglige ration af grøntsager, og samtidig få tankerne væk fra de ting, der giver dig topmave og buler på lårene.

”Det er for besværligt at lave sund mad”

Det kan det i hvert fald virke som om! Men det er meget nemmere, end du tror. Jeg er ikke særlig tålmodighed, og derfor ved jeg alt om at lave hurtig mad, der smager godt, er sundt og indeholder lige hvad din krop har brug for.  Og, som samtidig er nemt at have med rundt på enten arbejde, eller hvor du ellers skal hen i løbet af dagen. Det handler om friske råvarer, god planlægning, og at acceptere, at der er nogen ting som f.eks. pasta, brød og frugt du ikke skal spise hver dag og hele tiden, men i stedet proppe grøntsager ind så mange steder du kan. (Se med i opskrifter her på ChriChri.dk eller i f.eks. ”Dit sunde liv”)

Det kræver ikke en kokkeuddannelse eller interesse for finere madlavning, men blot lysten til at komme i dit livs form, krydret med en anelse åbenhed. Du kan sagtens lave mad på 30 minutter, og så har du i øvrigt også lavet din frokost til dagen efter.

”Det er for dyrt at spise sund mad”

Mad er dyrt. Punktum. Men du skal tænke over det at spise sundt både på den lange og korte bane. Jeg ved godt, at det er både billigere og hurtigere at købe mad på frost og kyle det ind i ovnen, end at lave din mad fra scratch. Og det er også billigere, at lave spaghetti bolognese end at lave grøntsager i en wok med kylling. Men det er her, du skal tænke; ”vil jeg give min krop det den har brug for, og som jeg bliver slank og lækker af, eller vil jeg gøre som jeg plejer, og så se ud som jeg plejer?” Du bliver nemlig ligeså mæt af en portion lækker salat med en masse forskellige grøntsager, bladgrønt, kylling og f.eks. mandler i, som du gør af din pasta og tomat blandet med oksekød. Og så bliver du til gengæld oppustet, tung i maven og træt af sådan en portion pasta med kødsovs, hvorimod at grøntsagerne og de lette proteiner fra din salat giver dig overskud og energi. Derudover vil du spare masser af penge på de små trøste snacks der meget tit ryger ned i indkøbskurven,  og som ikke gør noget godt for din krop.

”Jeg kan ikke undvære kaffe og rugbrød!”

Mine klienter, eller for den sags skyld andre mennesker jeg taler med, siger altid to ting de ikke kan undvære, når jeg siger, at de skal prøve at leve anderledes hvis de vil ændre deres krop. Det er nok vores måde at tænke på, der straks gør, at vi tænker på det vi ikke vil opgive. For de fleste er det kaffe og rugbrød. Og jeg kan også godt forstå, at der er ting som er næsten umulige at forestille sig, at leve uden. Men i stedet for at tænke på hvad du udelukker, så tænk på alt det du skal til at spise og opleve. Lækker, sprød, duftende mad med mange smagsmuligheder, nye slags desserter og snacks, som vil gøre din krop godt i stedet for dårligt. Tænk også på hvor godt din krop vil have det, når du skifter de madvarer ud, som den reagerer negativt på lige nu, med nye ingredienser som vil hjælpe dig på vej til en smuk og slank krop, mens du nyder det! Det er ikke frygteligt at leve ”slankt”, der er masser af ting, som du kan nyde og glæde dig til. Og… Det er jo ikke for evigt, noget af det du skal udelukke. Jeg drikker vin med min mand og familie en gang imellem, og jeg spiser mørk chokolade om aftenen og smør til min mad hver dag. Det er mine ”treats”. Til gengæld spiser jeg ikke de ting der generer min krop. Hemmeligheden er også at komme derhen, hvor du faktisk nyder de ting, du ellers har taget for givet. For lige nu spiser de fleste efter devisen; ”sådan spiser jeg jo hver dag”, uden måske rigtig at tænke over, hvad det er, der kommer ind i munden. Og hvis det er kaffe eller rugbrød du er allermest forelsket i, så giv din krop en chance for at prøve en periode uden. Hvis du savner det efter den periode, så sæt dig i weekenden på en café med en veninde og drik din yndlingskaffe og nyd den, eller spis rugbrød til en hyggelig frokost med familien søndag. 

Men med mange klienter har jeg faktisk oplevet, at det de havde allersværest ved at give slip på, ikke kommer tilbage på deres tallerken. Netop fordi at de har opdaget hvad det kan gøre for deres krop, når de ikke spiser det. Sådan siger jeg ikke at det er for alle. Men det er vigtigt at kunne tage et aktivt valg selv, og ikke bare spise brød af vane. Jeg har aldrig sagt; ”aldrig mere”, til nogen. For så er det netop det eneste, du tænker på. Hvis det derimod er noget du ved, du kan få igen, så er det ikke så uoverskueligt at tænke på. Vel?

”Jeg kan ikke overholde en slankekur!”

Jamen det er faktisk ikke en slankekur. For du kunne da godt tænke dig at have en pæn krop altid, ikke? Det vil sige, at du skal ikke lide afsavn, og pines. Det vil gå op for dig, at du sagtens kan ændre den måde, du ser ud på, og samtidig være mæt, glad og mere energifyldt. Og når du så skal ud med veninderne, til bryllup eller andre festlige lejligheder, så kan du sagtens stadigvæk nyde aftenen, tage lidt vin og smage desserten og nyde den i fulde drag, uden at vågne op næste dag, med hævet ansigt, topmave og tømmermænd. Så alle kan ændre deres livsstil, det er bare at tage det én ting ad gangen.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive