[single_post_category_name]

Anne Bech: Derfor virker slankekuren ikke

Hvis kroppen ikke stoler på dig, så taber du dig ikke. Hvis du giver den for lidt mad, så stoler den ikke på der kommer mad nok. Så sætter den kropsfunktionerne efter, at den tror der er krise; dit hormonsystem kommer ud af den optimale balance, og derfor falder stofskiftet, så du kan overleve længst muligt.

Hvis kroppen ikke stoler på dig, så taber du dig ikke. Hvis du giver den for lidt mad, så stoler den ikke på, der kommer mad nok. Så sætter den kropsfunktionerne efter, at den tror, der er krise; dit hormonsystem kommer ud af den optimale balance, og derfor falder stofskiftet, så du kan overleve længst muligt. 

Problemet er bare, at du meget sjældent bliver ved med at leve på slankekurs-madmængde, som klassiske kure med 1200 kcal, og så tager du på igen, så snart du starter med at spise almindeligt igen. 

LÆS OGSÅ: Anne Bech: Forskellen på sund og slank

Og du er med næsten 100% garanti også så uheldig, at dit stofskifte nu ikke kommer i så høje omdrejninger igen, efter du sætter dit madindtag op. Stofskifte og hormonproduktion kan tage varig skade af lavkaloriediæter, og især hvis det har udviklet sig til en regulær spiseforstyrrelse. 
Eller også har du stresset kroppen så meget, at det tager meget lang tid at rette op på det. Der er en meget fin balance mellem det der hedder DHEA, som er forstadiet til vores kønshormoner, og det hormon, der hedder kortisol – et af vores stresshormoner, som kan komme helt ud af balance ved lav-kaloriediæter eller voldsom meget træning. 
Den ubalance forekommer næsten sikkert, hvis du gentagne gange har tvunget din krop til at spise mindre og måske samtidig træner mere. Det kan godt være du taber dig lidt, noget af det vil være vand fra de kulhydrater, der er bundet i din krop, som vil komme tilbage, når du starter med at spise, som du plejede at gøre, før din slankekur.
Det samme sker med vand. Hvis du ikke drikker nok vand, så tror kroppen ikke, der kommer nok, og så holder den på det væske, du har. Og så får du, som en anden kamel, væskeophobninger. Det bliver meget tit forvekslet med kilo, du tror, du kan træne væk, og det er det ikke. Det vil kun gøre det værre, og krisen i din krop forværres.

Så konklusionen og det positive er, at det er vigtigt at du får:
·  De næringsstoffer din krop skal bruge for at leve og ikke bare overleve
·  At du lytter efter din krop, hvis den er sulten eller tørstig
·  Og at du ændrer dine kostvaner og ikke bare spiser mindre

Spis fedt og tab fedt!
Det sidste eksempel, jeg vil bruge, er med fedtsyrer. Spis fedt og tab fedt. Det lyder virkelig omvendt. Og det er også vigtigt at forstå, at du ikke skal spise chips og pomfritter med masser af fedt, men de gode fedtsyrer, som hjælper processerne, og gør huden smidig og fuld af glød. Fedt sænker heller ikke kun det glykemiske index (måleenheden, der viser, hvor meget en fødevare påvirker blodsukkeret), essentielle fedtsyrer kontrollerer sundheden og optimeringen af hver en celle, vi har.

LÆS OGSÅ: Anne Bech: Hvilken slags træning er mest effektiv?

Og det er ved at være kendt viden, at:
·  Det mættede fedt er ikke så godt – som f.eks. fedt i forarbejdede fødevarer
·  Det mono-umættede (enkelt-umættet) er godt – f.eks. olivenolie, solsikkeolie eller tidselolie
·  Og polyumættede (fler-umættet) er bedst – f.eks. hørfrø-olie eller fede fisk.

Men sandheden er faktisk, at vi har brug for dem alle.

Steg f.eks. altid i de mættede fedtstoffer, som smør faktisk er:
·  De tager mindst skade ved opvarmningen i forhold til de umættede fedtstoffer

– De smager tit bedre – smør smager fantastisk at stege i, og steg dine thai-inspirerede retter i kokosolie og få en helt anden autentisk oplevelse!

Tip:
Hvis du alligevel steger i olivenolie, hvilket du godt kan ved wok f.eks., så kom en lille smule vand på panden først, så temperaturen ikke er for høj for olien, og tilsæt så løg og lidt hvidløg for, at olien ikke bliver for ”harsk”

Ved at spise nok, og at spise de næringsstoffer, som kroppen har brug for, for at opretholde dit stofskifte og hormonproduktionen, så du kan forbrænde fedt og få energi til din dag og dit liv, så kan du gøre dit slankeresultat langtidssikkert – og langt sjovere og dejligere at gå i gang med end en crash-diet med sult og afsavn.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide