Boost din sundhed

Trænger du også til et sundhedsboost ? Eller vil du bare gerne have nogle sunde råvarer indenbords? Så anbefaler ernæringseksperten Thorbjörg Hafsteinsdottir her 3 vidundermidler, som er med til at give dig et sundt indre, og som fylder din krop op med antioxidanter og vitaminer.

Gurkemejerod 

Superstoffer: curcumin, antioxidanter

Du kender sikkert gurkemejeroden, når du ser den. Men måske er du ikke klar over, at det er den, der giver den gule farve i karry. Det er i sandhed et superstof, vi har med at gøre her. Især i de senere år er man blevet klar over, hvilke fantastiske egenskaber der gemmer sig i den smukke farve. Gurkemejerod er først og fremmest et antiinflammatorisk vidundermiddel. Den reducerer angrebet fra frie radikaler, og visse studier antyder, at den også har en antibakteriel- og anticandidasvampe-effekt. I disse år er der også flere og flere hudplejeproducenter, der begynder at benytte sig af gurkemejens fine egenskaber. Men den kan jo spises, og jeg foreslår, at du gør som inderne og laver din egen karry med gurkemeje som én af hovedingredienserne. Eller vend dig mod den Ayurvediske filosofi, og tilbered en portion gurkemejemælk. Varm den mælk, du kan lide, råmælk, mandelmælk, eller hvad det nu er, og tilsæt 1 tsk gurkemeje, en anelse honning, en anelse sundt fedtstof, og blend det hele i din mixer. Det smager godt, og det er luksus for din hud.

Dosis: 3 tsk stødt gurkemeje om ugen, din hud vil elske dig for det.

Vandmelon

Superstoffer: lycopen, betacaroten, ellacin, vitaminer og mineraler og vand

Vandmelon er noget af det bedste, du kan spise, når det kommer til huden. Hvorfor? Selvfølgelig fordi den har et højt væskeindhold, men den indeholder også anden næring, som din hud elsker: karotenoiderne, som giver den røde farve, og masser af antioxidanter fra C-vitamin og B2-vitamin til huden. Og så er vandmelonen vanddrivende og dermed udrensende, men husk at drikke vand til.For dig, som har ødemer og er hævet i ansigtet og andre steder på kroppen, er vandmelonen et hit.

Og så har jeg et lille fif: Kernerne fra melonen, som vi ofte smider eller spytter ud, indeholder en masse sunde proteiner, mineraler og gode fedtsyrer, så spis dem i stedet. Du smider sikkert også den tykke skal ud? Man kan gnide indersiden af den mod huden. Det skulle være særdeles rensende og opfriskende. Eller prøv at gnide den mod tænderne – det skulle efter sigende give en naturlig tandblegning.

Granatæble

Superstoffer: C-vitamin, kalium og pantothensyre (B5-vitamin). Ellagitannin, punicalagins, katekiner, gallokatekiner og antocyaniner.

Frugternes diamanter og jordens rigeste kilde til antioxidanter. Når du drikker et glas juice presset af kernerne, får du ikke bare en fantastisk velsmagende drik, du giver også din hud en udsøgt beskyttelse imod frie radikaler og oxidativ stress. The Journal of Agriculture and Food Chemistry kårede i 2008 granatæblejuice som den sundeste af alle frugtjuicer. Kræft, hjertesygdomme og inflammation kan godt tage sig i agt. Granaterne taler et eksplosivt sprog, og gener og celler retter ind, så sygdomme holdes fra døren.

Det er bedst at spise frugter hele, for juice eller saften alene kan nemt indeholde for meget frugtsukker.

Dosis: 1 dl kerner til din favoritsalat tre gange om ugen. Eller et dagligt shot eller to af ren juice uden tilsat sukker.

Tip: En gang om ugen presser jeg kernerne ud af to store granatæbler og opbevarer dem derefter i en tætlukket beholder i køleskabet. Så har jeg dem altid klar til brug i salater og frugtsalater, eller sammen med mandler til et lille treat, når lækkersulten melder sig. Prøv også at fryse dem – det giver de fineste, små isbolsjer. Et hit blandt børn.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive