Mød parret bag Detoxrejser

Facts


Mai-Britt Catrine & Jonas Gram

Parret er stiftere af Detoxrejser, og har været et par de sidste otte år.

ChriChri har talt med parret bag Detoxrejser, Mai-Britt Cathrine, 38, og Jonas Gram, 32, for at høre lidt mere om deres sunde livsstil. Det inspirerende par har begge en dagligdag i underholdnings- og nattelivsbranchen, en livsstil som nemt kan sætte sine spor på kroppen.  Mai-Britt og Jonas er dog på ingen måde mærket af deres ellers hektiske jobs, hvilket skyldes en enormt sund livsstil, hvor især detox har gjort underværker for parret. Her på redaktionen er vi store fans af det seje og inspirerende par, der står som levende beviser på, at det bestemt er muligt at blive den bedste udgave af sig selv.

I er nok det, som mange danskere vil betegne som ”super-sunde”, kan I beskrive jeres livsstil og principperne i den for os?

Jonas: Ja, først og fremmest er vores tanker altid på en alkalisk (basisk, red.) diæt, hvilket hele vores detoxforløb er bygget på. Det meste mad, som gennemsnitsdanskeren spiser i dag, er forarbejdet og syreholdigt mad. Det nedsætter kroppen naturlige ph-værdi og gør kroppen modtagelig for alle former for sygdomme. Derfor betyder det meget for os at spise mad fra en alkalisk kategori og dermed forebygge sygdomme.
Vores livsstil er sund, det handler meget om at gå op i sundhed og tage sundheden i egen hånd for at leve efter, hvad din egen krop fortæller dig. Jo mere vi lærer om denne livsstil, jo mere bekræfter det, at det er den rette vej. Vi tror på alt, hvad der er naturligt, som kommer i dens egen naturlige form, og at det gør godt for kroppen.

Mai-Britt: Min livsstil handler om at have det godt indvendig, udvendig, mentalt og fysisk. Jeg spiser ikke ting, som jeg ved er dårligt for min krop. Tidligere i mit liv havde jeg mange skavanker, og nu har jeg ingen problemer, og jeg er mere aktiv end nogensinde. Jeg har det godt i min krop og har mere energi og overskud end nogensinde på trods af, at jeg bliver ældre, hvilket er en kæmpe bonus i forhold til mit arbejde. Jeg hører hele tiden om skader, ondt her og der, det lider jeg ikke af mere, og det, mener jeg, er hele min livsstils skyld.

Jonas: Det handler meget om mad. Jeg gør det næsten 100 % for min egen sundheds skyld, samtidigt betyder det også, at jeg ikke skal bekymre mig om sygdom. Jeg er faktisk stoppet med at spise alle mine livretter, såsom smørrebrød, kød, bøffer og mælk. Men jeg har fundet den samme glæde i den mad, jeg spiser nu. Min madglæde er ikke forsvundet men blot gået over i en anden afdeling, det har dog taget mange år at komme hertil.

..Helt ærligt, er det ikke bare lidt ”helligt”?

Jonas: Jo, det vil de fleste nok mene, indtil de har prøvet det på deres egen krop, de fleste kan jo heller ikke undvære kød, indtil de har prøvet det på egen krop, ligesom jeg selv ikke kunne engang…

Mai-Britt: Jeg synes ikke, vi er hellige på nogen måde – vi gør det ikke, fordi vi skal, men fordi vi kan og har lyst.

Hvordan ser tre typiske måltider ud hos jer (morgen, middag og aften)?

Typiske måltider er der ikke meget af, bortset fra morgen smoothien. Kreativiteten hos os er steget helt vildt. Før i tiden gjaldt det hele om hvilket kød der skulle på tallerkenen, nu er der en helt ny verden af muligheder.
Vores morgenrutine er den samme hver dag: Vi starter dagen med et glas citronvand, som har en kæmpe effekt på kroppen, hvis du drikker det som det første om morgenen. Ca 30-60 min efter laver vi en smoothie, som altid indeholder lidt innocent-smoothie, kokosvand, 2 bananer og hold nu fast… Acaí, guarana, wheatgrass, barley grass, spirulina, chlorella, spinat, kål, søgræs og hampprotein. Vi tilføjer altid lidt ekstra, f.eks kiwi eller tranebær, det er lige, hvad vi har lyst til af ekstra smag.
Frokost og aftensmad er der ikke den store forskel på. Vi spiser utroligt mange forskellige grøntsager og frø mixet sammen i en hjemmelavet salatdressing. Det kunne også være en wok/gryderet eller ovnbagte lækkerier. Hjemmelavet økologisk mad er en stor del af denne livsstil. Forarbejdet mad er stort set bandlyst hos os. Mikroovnen er historie.
Vi spiser vanvittigt mange små måltider, masser af frugt, nødder og te. Så er der nok mange, der tænker, at vi får for meget frugtsukker, men det gør vi ikke, fordi vi spiser intet andet sukker…


Hvad er forskellen på Mai-Britt og Jonas før livsstilsomlægningen, og i dag?

Jonas: Kæmpestor forskel som tydeligt kan mærkes, jeg føler faktisk, at jeg har fået flere timer i døgnet. Inden jeg begyndte på denne livsstil, var jeg på vej i en rigtig dårlig retning. Jeg arbejdede i barbranchen, og der var mange sene nattetimer og meget alkohol. Det gik rigtigt op for mig for ca. 5 år siden, da jeg mødte en ayurveda-læge, som forklarede mig, hvad der kunne ske, hvis jeg fortsatte min livsstil. Han sagde bla., det ville få voldsomme konsekvenser, og det vækkede virkelig min interesse, og jeg vidste der skulle ændringer til.

Mai-Britt: Før i tiden troede jeg, at jeg var sund, fordi jeg fulgte fitnessverdenens regler med proteinbarer, shakes, kød osv., og det kunne min krop slet ikke klare. Jeg tænkte hele tiden over, hvad jeg spiste, fik jeg nu nok protein eller for meget fedt eller for mange kalorier. Der var simpelthen alt for mange regler, og det er jeg ikke god til. Jeg brugte meget tid på det, hvorimod vores nye livsstil med plantebaseret og alkalisk kost ikke har mange regler – jeg kan spise så meget, jeg har lyst til, og hvornår jeg har lyst, og jeg har ingen bekymringer omkring det.
Så forskellen fra før til nu er, at jeg nu har det godt, jeg vågner op og er glad og har mere energi end nogensinde. Og til alle de mennesker jeg møder på min vej, som siger, at jeg skal have kød, kan jeg kun sige, at jeg underviser og træner 20-30 timer om ugen, og jeg har på ingen måde mistet muskelmasse. Tværtimod er jeg meget mere tilfreds med min krop nu, end jeg har været før min livsstilsomlægning.
                     

Hvordan håndterer I sociale arrangementer? Det må da være lidt svært?

Jonas: Alt er ikke sort og hvidt. Hvis jeg er ude og spise, kan jeg godt finde på afvige fra mine daglige principper. Jeg lader det ikke rigtig gå ud over mit sociale liv. Når jeg er sammen med vennerne, og når jeg er på besøg hos andre, spiser jeg også, hvad der bliver serveret. Men så nyder jeg også, at det er et afbræk fra hverdagen.

Mai-Britt: Der er jeg lidt anderledes og prøver at indordne mig. Jeg var f.eks til pigejulefrokost, og der medbragte jeg selv mad, og de andre piger var selvfølgelig vilde med det og nysgerrige. Det sker selvfølgelig, at jeg en gang imellem tager noget, som ikke går ind under “vores livsstil”. Selvfølgelig er det også nogen gange besværligt, og så sørger jeg bare for at spise lidt hjemmefra.

Falder I aldrig nogensinde i?

Jo, selvfølgelig, vi jo kun mennesker! Og det vil vi nok gøre resten af vores liv, men vi kan mærke, at det bliver sjældnere. Vores smagsløg har jo også ændret sig, og det har vi det helt fint med. Hvis vi falder i  og spiser noget som er usundt, kan vores krop også meget bedre klare udfordringen nu.
Samtidig er det jo ikke en kur, vi er på, det er en livsstil, hvor vi kun gør, hvad der gør os glade. Og en sjælden gang gør en vegetarpizza os glade eller en vegetarburger fra Cocks & Cows.

Hvordan har jeres omgivelser taget imod jeres måde at lave på?

Mai-Britt: Helt fantastisk. Der er selvfølgelig fordomme fra fitnessverdenen, men det er okay. Det er smittet af på min mor og min bror, som også har ændret deres livsstil. Min mor har tabt sig 10 kg, siden hun var med på vores detoxtur sidste år, og hun ser bedre ud, end hun har gjort i mange år. Mange af mine elever er også meget interesseret i min måde at leve på og lytter meget til mig.

Jonas: Mange i min omgangskreds er nysgerrige, de fleste faktisk. Jeg har ikke rigtig mødt nogen fordomme. Min familie har det faktisk også smittet af på, fordi de har kunne se hvilken stor effekt, det har haft på mig, og to af mine venner fra barbranchen var med på vores sidste detoxtur og har haft stor effekt af det….

Føler I sommetider, at I lider afsavn ved at leve, som I gør?

Nej, vi vil aldrig leve med afsavn, vi er kun kommet hertil, hvor vi er i dag, med små skridt og helt naturlig mental overgang. Lysten er der heller ikke til at proppe mig med alt muligt skrald. Og skulle vi på noget tidspunkt savne noget, ville vi gøre det, vi er jo ikke hellige.

Jeg ved I er overbeviste om, at jeres livsstil er sygdomsforebyggende, vil I uddybe det?

Ja det hele startede faktisk med, at vi kurerede os selv fra sygdom med naturlige midler i stedet for at gå til lægen, og det virkede altså. Forebyggelse er nok det allervigtigste, som tidligere nævnt er kroppen ikke modtagelig for sygdomme, når den har en naturlig ph-værdi. Det er faktisk ikke så kompliceret, når man sætter sig ind i det. Mai-Britt havde tidligere mange sygdomsproblemer især med tarmen. Problemer som nu er forsvundet.

Kunne man forestille sig, at I ville spise stegt flæsk og persillesovs på plejehjemmet om 40 år? – eller er jeres livsstil for life?

Som vi ser det, er et plejehjem for syge gamle mennesker, og vi har ikke intention om at ende på et plejehjem.
Med hensyn til stegt flæsk med persillesovs, så kan det ikke udelukkes de næste 40 år, det er jo ikke, fordi vi ikke må, og får vi lyst, så gør vi det. Det gælder også meget om at leve i nuet – Men ja vores livsstil er helt sikkert for life!

Hvis I kun skulle nævne én ting, hvad er så den største fordel ved at leve, som I gør?

Vores velvære, vi er stort set aldrig syge, og bedst af alt vi er ikke bange for at blive ældre. Vi har det virkelig godt.

Hvad er jeres bedste råd til folk, som overvejer at lægge deres livsstil om til noget lig jeres?

Det bedste kickstart ville klart være at tage med på vores detoxtur, der kan man få sin første AHA-oplevelse. Det var sådan, det hele startede med os selv for 6 år siden, da vi opdagede effekten af at udrense vores egen krop. Vi ville ønske vi havde “fundet” det meget før, så havde vi undgået mange skavanker.
Ellers sæt dig ind i den alkaliske livsstil, og tag små skridt derfra.

Vi hjælper meget gerne folk på vej, og tager imod spørgsmål. Så skriv gerne til info@detoxrejser.dk


Ekslusive tilbud til dig, som skal på detoxrejse

Er du, ligesom os, blevet inspireret til en detoxrejse? ChriChri har teamet up med Mai-Britt og Jonas og gjort det muligt for jer læsere at booke et ophold med meget store fordele.
Når du bestiller din rejse igennem ChriChri, ved at skrive “ChriChri loves detox” i kommentarfeltet, får du følgende fordele:

De første to, som tilmelder sig får:

500 kr rabat per person

Opgradering til Penthouse Suiten – værdi 4.000 kr.
(Dette tilbud kræver at der bookes to personer sammen)

Tilmelder du dig som nr. tre og fire får du:

500 kr rabat per person

3 dages juice-kur fra Unplugged Juice som med stor fordel kan benyttes de sidste 3 dage op til afrejse i pre detox-perioden – værdi 1.395 kr. Læs mere om juice-kuren fra Unplugged her.

Tilmelder du dig som nr. fem og seks får du:

500 kr rabat per person

5 klip til den populære reformer træning i Energii – værdi 750 kr.
Speciel Heat It Up-træning kunne være en god del af starten på dit pre detox-forløb. Læs mere om Heat It Up her.

Tilmelder du dig som nr. syv og otte får du:

500 kr rabat per person

1,5 times Body SDS behandling ved Kasper Cetti i starten af din pre-detox, som kan hjælpe med at åbne op for alle udrensningskanaler – værdi 600 kr. (Behandling foregår på egen adresse og kan kun benyttes i Storkøbenhavn). Læs mere om Kaspers metoder og SDS behandlingen her.


Tilmelder du dig som nr. ni og ti får du:

500 kr rabat per person

Nyd en wellness dag i Well-come Spa by Amazing Space – værdi 400 kr. Se mere om Well-come Spa her.

Læs mere om Detoxrejser og book din rejse her.

Læs om andre skønne hverdags timeouts her. 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er