5 måder til at træffe de sunde valg

De fleste eksperter inden for ernæring kan fortælle dig en masse om, hvordan du holder dig sund og spiser sundt dagen lang. ’Fyld køleskabet med grønkål, drik grøn juice, gør frokosten klar hjemmefra’, osv. De mange råd virker sikkert for nogle af os. Men hvad sker der, når dagligdagen trænger sig på? Her får du en plan til, hvordan du kan holde de sunde vaner i den virkelige verden.

Gode fedstoffer hver morgen
Spis mere sund fedt. Fedt spiller en stor rolle, når det gælder mætheden. Starter man dagen med en god portion morgenmad som består af en masse sunde fedtstoffer, vil du føle dig mæt længere tid. Det vil ikke kun give dig mere energi i løbet af dagen, det vil også hjælpe dig med at træffe bedre beslutninger i løbet af dagen. Fuldkornsbrød med flødeost, røget laks, æg, avocado er bare nogle af de madvarer, som kan give dig en god start på dagen.

LÆS OGSÅ: Hvorfor taber jeg mig ikke?

Lyt til din krop
De fleste af os, er faktisk ikke klar over, hvilke fødevarer der tilfredsstiller os. Man kan sagtens spise super sundt om morgenen, men det er ikke sikkert, at du indtager det, som stiller din sult på den bedste måde. Så snart du har identificeret de fødevarer, som stiller din sult bedst, skal du bygge din kost op omkring disse.

Spis den frokost du allerhelst vil have
Omkring frokosttid begynder maven ofte at rumle og være sulten. Vi har alle sammen prøvet at have en kedelig salat med til frokost og efter den er spist, får vi lyst til noget ekstra der kan sparke vores energiniveau lidt op til at klare resten af dagen. Mange prøver så vidt muligt at spare på kulhydraterne i starten af dagen, hvilket resulterer i usunde valg i løbet af eftermiddagen. Derfor er det vigtigt at spise akkurat den frokost, du gerne vil have. Er det en salat, så ’spice it up’ med, nødder, avocado, ost og/eller en god dressing. Det vil give dig en større tilfredsstillelse i kroppen. 

LÆS OGSÅ: 6 underlige ting der bidrager til vægttab

Følg ¾ reglen
Spiser du også, selvom du egentlig allerede er mæt? Lav en aftale med dig selv. Når du er 75 pct. færdig med din mad, skal du spørge dig selv, om du egentlig kan spise mere. Er du stadig sulten, spis endelig. Er du mæt, så stop. Så slipper du for at blive overmæt.

Eftermiddagssnack
Hvis du ved, at du omkring eftermiddag oplever en craving for et eller andet. Du ved den kommer, men du tager aldrig noget med hjemmefra som kan stille den lille sult. I stedet for spiser du de cookies, som du ved er på kontoret, eller de snacks der ligger i skuffen på arbejdet. Det er faktisk super vigtigt, at have en snack til eftermiddagen som du kan lide. På denne måde undgår du, at spise alt muligt andet, som du ikke skulle have spist.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er