Derfor elsker din krop yoga

Facts

Yoga

1. Udrenser kroppen

2. Fremmer mental velvære

3. Balancerer stofskifte og fordøjelse

4. Forebygger og afvikler stress

5. Øger sexlysten

6. Mindsker sygedage

7. Giver balance under menstruation

Følelsen af velvære og ro er blot én af de mange fordele, man får ved at dyrke yoga. Vidste du fx at yoga balancerer dit stofskifte og sætter gang i fordøjelsen? Derfor kan man faktisk godt tabe sig ved at dyrke yoga.  Ifølge Maria Juhl, yoga- og meditationslærer er der flere gode grunde til, hvorfor kroppen elsker yoga.

Størstedelen af kroppens udrensninger sker gennem åndedrættet. Yogaens fokus på den dybe vejrtrækning hjælper altså med at ilte kroppen. Blodet, organerne og cellerne får altså ny energi som kickstarter hele kroppens system på ny. Yogaen regulerer simpelthen alle cellernes evne til at rense sig selv og genere nyt frisk liv, siger Maria Juhl ifølge Fitliving.dk.

Ved at strække muskler, sener og led løsner du blokeringer i kroppen og øger dit velvære. Alle yogastillinger retter sig mod et specifikt område, f.eks. masserer og stimulerer Buen mave og fordøjelse, mens Kobraen giver smidighed i rygsøjlen, bedre holdning og åbning til bryst og hjerte” siger Maria Juhl.

Yoga åbner også en mulighed for at slippe af med stres. En stresset krop forbereder sig på modstand ved at sende energi fra fordøjelse og immunforsvar til dine muskler, hæver blodtrykket og øger vejrtræningen. Kroppen bliver altså pumpet med adrenalin som gør at vi kan kæmpe eller flygte. Praktisk i en livstruende situation, men ifølge Maria Juhl, ikke smart, hvis det bliver en kronisk tilstand.

Så kan det føre til livsstilssygdomme som hjertekar- sygdomme, angst, fordøjelsesproblemer og søvnløshed. Når du mærker din krop under yogaen, kommer du til stede i nuet og slipper stress. Dermed strømmer energi til fordøjelse og immunforsvar, blodtryk og vejrtrækning normaliseres, og mængden af stresshormon reduceres” forklarer Maria Juhl.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og