[single_post_category_name]

Derfor sover du bedre på hotellet

Hvis du synes du sover bedre når du er på hotel, så kan du have ganske ret. Der er nemlig flere grunde til, at mange mennesker opnår en meget bedre søvn udenbys end når de er hjemme i egen seng.

Temperaturen

De fleste hoteller har en kølig temperatur, så gæsterne ikke føler en ubehagelig varme når de skal nyde deres ophold. Vi har en tendens til, at falde hurtigere i søvn i kølige temperaturer. 

Lys og mørke

På de fleste hoteller har værelserne mørklægningsgardiner. Lys undertrykker kroppens melatonin, et hormon der hjælper med, at regulerer din søvnrytme. Det er en god idé at have mørklægningsgardiner i dit eget soveværelse og/eller bære en søvnmaske mens du sover.

Koffein & snacks 

Der er ikke de store grund til, at indtage store mængder af koffein på ferien. Du har ikke et eftermiddagsmøde du skal holde dig vågen til. Derudover har vi en tendens til at spise mindre ”stressede måltider”, med det menes at man ikke føler behovet for at belønne sig selv med en lille snack i slutningen af dagen.

Hvil dig

Mange af os, tror at søvn er den eneste form for hvile. Vi har alle sammen brug for det der kaldes ”aktiv” hvile. Dette kan være at lægge sig på sin sofa og fokuserer på sin vejtrækning. Du kan også bare tage dig tid til, at ringe til din ven, eller bare nyde en god kop te 

Brug din fantasi

Det kan godt være, at du ikke skal på ferie, men du kan altså godt prøve at tænke på at du skal eller at du er på ferie. Ved et forsøg afprøvede en gruppe af mennesker, at forestille sig en afslappende ferie inden de skulle i seng. Dette gjorde, at de faldt hurtigere i søvn. Lad dit sind drive væk! 

Alarmen

Bekymringer om, at sove over sig, er noget der holder mange mennesker oppe om natten, dette oplever du ikke på din ferie. Du ved du kan sove til du vågner. Find din egen balance og prøv at slippe tankerne om, hvor tidligt du skal op dagen efter.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide