[single_post_category_name]

Sådan snyder du forkølelsen

C-vitaminboost, ingefærshoots, kamiliethe i spandevis og lag på lag af tøj – vi forsøger på alle måder at helgardere os mod efterårskuldens forkølelser. Men nu peger forskning på, at der muligvis også findes en meget behagelig og komfortabel måde, hvorpå du kan mindske risikoen for at blive syg.

LÆS OGSÅ: Husk at forkæle dig selv i efteråret!

Et studie fra University of California af 164 raske mennesker i 30-års alderen viste nemlig, at mennesker, der sover fem timer eller mindre hver nat, har 4,5 gange så stor risiko for at blive forkølede sammenlignet med de mennesker som sover syv timer eller mere.

Testpersonerne som sov i seks timer lå stadig i risikozonen og havde 4,2 gange større risiko for at blive syg, sammenlignet med dem, der sov syv timer eller mere.

Det er nærmest alarmerende, så voldsomme effekterne ved søvn er”, siger den ledende forsker af studiet, Aric Prather, professor ved Institut for Psykiatri under Universitet i Californien.

Testpersonerne i studiet fik målt deres søvnkvalitet i en uge inden studiet og igen efter studiet, hvor de blev indlogeret på et hotel.

LÆS OGSÅ: 7 gode råd til god søvn

Her dryppede forskerne vitterligt ‘sygdom’ ind i testpersonerne ved hjælp af næsedråber, inden de blev lagt i seng, hvor deres søvnkvalitet fulgt og målt. Alle personerne blev dermed udsat for samme sygdom og symptomer.

Resultater fra forsøgene viste klart, at de, der sover dårligt, oftere bliver syge. Søvn er altså den vigtigste faktor i at bekæmpe forkølelse, selv når man ser på andre vigtige variabler som alder, indkomst og stress.

Kilde: Today.com

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide