[single_post_category_name]

3 ’naps’ alle burde kende til

En god søvn er bare et ’must’ hvis man skal have det bedste ud af sin hverdag. Men det er bare ikke lige altid, at man har tid til, at tage en god morfar på et par timer. Derfor giver vi dig tre ”Naps” som alle bør kende til.

Power nap – 15 minutter

Ved denne powernap, får du en anstændig mængde søvn, som er super god til forbedring af hukommelsen. Har man brug for en powernap, er det ofte fordi, at man har andre ting på programmet samme dag. Derfor er det vigtigt, at man kan falde forholdsvist hurtigt i søvn. For at falde i søvn lidt hurtigere er det en god idé at afspænde alle kroppens muskler, helt fra tæerne og hele vejen op.

Solid Snooze – 30 minutter 

Man opnår ofte en dyb søvn, efter 30 minutter,” Fortæller Ph.d. lektor Robert Stickgold ved Harvard Medical School. Ved at stoppe din lur efter de 30 minutter, vil du ikke føle dig ”groggy,” når du vågner igen.


Full refresher – 90 minutter

Tager du en lur på 90 minutter, når du at komme igennem en fuld søvn cyklus. Forskning viser nemlig, at en lur på denne længde kan give ligeså mange kognitive fordele som en hel nats søvn kan (så længe at luren kun er et supplement og ikke en erstatning). Man skal dog sørge for, at man ikke gør det fire timer før man skal i seng om aftenen, da men herved vil opleve problemer med, at falde i søvn.

Læs også: 3 fordele ved at spise chokolade

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide