Styrk huden indefra med 3 vigtige kosttilskud

Facts


Tina Lykkegaard

Tina er under uddannelse til holistisk hudterapeut og arbejder til dagligt i Naturskøn.

Er det nu nødvendigt med kosttilskud, og virker det overhovedet? Kroppen optager bedst naturens vitaminer og mineraler, men det kan være rigtig svært at spise de anbefalede 600 g frugt og mest grønt hver eneste dag – og derudover spise fisk (mindst) to gange om ugen. Det kan være svært i den travle hverdag, og det kan sætte kroppen på prøve, så det hurtigt ses i huden. Derudover er vores fødevarer ikke af den samme kvalitet som for mange år tilbage, men det er en anden snak. Nyere undersøgelser viser faktisk, at kun 5 procent spiser mere end 400 g grøntsager om dagen, og 3 procent spiser mindre end 40 g. Hvad så med resten?

LÆS OGSÅ: ChriChri x Zentabox præsenterer: Eksklusive beauty kosttilskud til dig

 

 

 

Her kommer mine tre favoritter, som støtter din huds kvalitet og udseende

Multivitamin:

Multivitaminpiller er et fundament og en basispakke. De er en sikkerhed for, at du får de rette vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for. Mange vitaminer og mineraler supplerer hinanden og øger hinandens optagelighed, og derfor er det en god idé at tage en samlet multivitaminpille. I multivitamin findes flere mineraler og vitaminer, som styrker hudens kvalitet og udseende. Specielt de mange b-vitaminer er en god hjælp til en stresset hudtype eksempelvis med tendens til urenheder. Mærker som kan anbefales, kan være Biosym Omnipure, Solaray Spektro og Pharma Nord Multivitamin.

Omega 3:

Omega 3 kommer primært fra fisk og er den fedtsyre, som vi optager bedst. Desværre får vi typisk alt for lidt af denne gavnlige omega 3. Der er mange, der oplever forskellige gener i huden, som tør hud, urenheder, rødmen, sensitiv hud, eksem, akne, linjer/rynker, og her støtter omega 3 hudens kvalitet super meget. Omega 3 bidrager til at mindske inflammation/irritation i huden og smører huden indefra. Hvis du har tør hud, kan du smøre nok så meget udefra, men når du først får gode fedtstyrer indefra, ses det hurtigt. Du skal dog væbne dig med tålmodighed og først gøre status efter tre til seks måneder. Mærker kunne være Nordic Naturals omega 3, PurePharma O og Krill-olie.

Mælkesyrebakterier:

Dette er min favorit efter omega 3. Det er et overset kosttilskud, som er rigtig vigtig for en strålende smuk hud. Mælkesyrebakterier støtter din fordøjelse og giver tarmen de gode bakterier at arbejde med. Hvis fordøjelsen ikke er i orden (det kan være alt fra oppustethed, forstoppelse, diarre, mavegener m.m.), vil det ses hurtigt og tydeligt i huden. Huden bliver rødmosset og urenheder, linjer og rynker ses hurtigere. Al medicin som antibiotika og p-piller nedbryder vores tarmflora. Det er derfor en god ide at tage mælkesyrebakterier som en kur på tre til seks måneder eller tage det dagligt for at holde tarmfloraen ved lige. Mærker kunne være Biosym Symbiflor , N.D.S og Solaray Multidohilus.

LÆS OGSÅ: Kosttilskud er jo ikke nødvendigt! Eller hvad?

Hvis du synes, at kosttilskud er dyrt, så husk at det er bedre at få kvalitet hver anden dag end kvantitet hver dag. Der er stor forskel på kosttilskud, og den billigste er typisk ikke den bedste, måske endda tværtimod.Vil du læse mere fra Tina, så sving forbi hendes Instagram-profil – du finder hende under navnet @tinalykkegaard.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og