Guide: Mindsk appelsinhud & få øget energi med tørbørstning

Facts

Tina Lykkegaard 

Tina er under uddannelse til holistisk hudterapeut og arbejder til dagligt i Naturskøn.

Faktisk er tørbørstning ikke noget nyt – tværtimod. Det er et ritual, der er brugt i flere hundrede år, og det er netop derfor, jeg synes, det er så spændende. Det er et skønhedsritual, der er forholdsvis billigt, og som samtidig giver rigtig mange gode resultater. Nogle af effekterne ved tørbørstning er øget energi, og at det fjerner døde hudceller og forhindrer indgroede hår. Derudover er det godt mod tør hud og knopper på overarmene. Det bedste af det hele er dog, at det mindsker appelsinhud og sætter skub i vores naturlige udrensning.

LÆS OGSÅ: Derfor hænger fordøjelse og smuk hud sammen

Effekten
Det, der sker ved tørbørstning af kroppen, er, at du sætter gang i blodcirkulationen, og det gør det meget lettere for lymfesystemet, som har til opgave at filtrere blodet for affaldsstoffer. Lymfesystemet kan have et hårdt arbejde, da vi kan blive udsat for stress, ikke-optimal kost og miljøforureninger. Derfor skal lymfesystemet hele tiden arbejde på højtryk for at rense kroppen. Tørbørstning er på den måde med til at optimere udrensningen af affaldsstoffer. 

LÆS OGSÅ: Styrk huden indefra med 3 vigtige kosttilskud

Metoden
Det er en ret enkelt metode, og når du først har gjort det et par gange, tager det ikke mere end tre til fem minutter!

Det skal gøres hver dag for at opnå den bedste effekt. Tørbørstning gøres på tør hud inde i badet, da det kan støve en del med døde hudceller (skønt ikke? ;-)) Gør det gerne om morgenen inden badet, da det giver en god energi. Hvis du ikke har muligheden for det om morgenen, så gør det på det tidspunkt, hvor du har tid, og tag et bad efterfølgende for at skylle de døde hudceller af. Hvis du vil give blodcirkulationen et ekstra skub, så tag et koldt bad.

________

Sådan gør du

Du starter nedefra og børster i lange strøg op mod hjertet, da
det er den vej, dit lymfesystem arbejder:

– Start under fødderne, derefter oven på fødderne og opad benet. Når du
kommer til lår, baller og hofter, så gør det i cirkelbevægelser for at komme
godt i dybden med bindevævet, da det oftest er her, problemområdet med
appelsinhud opstår. På den måde knuser tørbørstningen
ophobninger af fedtdepoter.

– Arme og hænder gøres med lange blide strøg op mod hjertet.

– På maven skal du gøre det i urets retning for at hjælpe fordøjelsen godt på vej.
Du børster altså ud mod venstre, som hvis du havde et ur på maven.

– På brystet skal du være meget blid, da huden her er meget sart. Kør
børsten forsigtigt rundt om hvert bryst op mod hjertet.

– Til sidst skal du børste ryggen og skuldrene bagpå, så godt du kan, men
her børster du nedad mod lænden og ikke op mod hjertet.

– Tørbørsten skal bankes ren, og du skal børste mod hårene for at
få de døde hudceller ud af børsten.

________

Som med så mange andre skønhedsritualer kan det tage tid, før du ser effekterne, så det er bare med at være tålmodig. Det er vigtigt, at du drikker rigeligt med vand hver dag for at skylle affaldsstofferne ud. Drik gerne urtete som Pukka Cleanse, der støtter udrensningen.

Jeg bruger Karmamejus RECHARGE Ionic børste med kobber, da jeg er ”jeg-går-all-in”-typen, og den er i naturtræ og med naturhår. Jeg synes ikke, du skal lade dig friste af billige tørbørster, som er med plastik/syntetisk hår, da de kan være fyldt med unødvendig kemi.

Du kan også købe den almindelige tørbørste fra Karmameju, som hedder BUFF natural body brush.

God tørbørstningslyst! 🙂

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og