[single_post_category_name]

Få det maksimale ud af din træning: Sådan prioriterer du din tid

Her får du fem rigtig gode træningsråd til, hvordan du nemt kan få din træning til at passe ind i din dagligdag. 

Du skal være indforstået med, at den er der. Du er rigtig god til at fortælle dine venner og familien, at du ikke har tid til det ene eller det andet, især hvis der er andre ting, der også trækker.

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du af med mormorarmene!

Hemmeligheden er selvfølgelig, at du skal prioritere din træning og sætte tiden af til det som en vigtig ting i din hverdag. Det betyder faktisk, at du bliver nødt til at give slip på noget andet. Men hvordan finder du ud af, hvad der skal ofres, så du prioriterer din træning og hvordan? Lad mig give dig 5 træningsråd, så du nemt kan få din træning til at passe ind.

1. SKRIV DINE TRÆNINGSTIDER NED

Brug en uge på at skrive de ting ned, som du rent faktisk når i løbet af ugen. Hvor meget tid bruger du på transport, arbejde, indkøb, huspligter og telefonsamtaler? Skriv det ned for at danne dig et overblik over, hvad du bruger din tid på. Ofte vil du blive overrasket over, hvor meget tid du bruger på “ingenting”. Du vil samtidig få gode idéer til, hvordan du udnytter tiden optimalt, og hvor du kan erstatte ingenting med træning. Sidder du i toget en halv time hver dag, kan du bruge tiden til at planlægge indkøb, læse avis eller koble af med en bog.

2. PLANLÆG DIN TRÆNING EFFEKTIVT

Lav en aftale med dig selv, og skriv din træning ind i din kalender, ligesom du gør med arbejde, kaffeaftaler og hjemmearbejde. Når din træningstid bliver noget, som du prioriterer og anser for at være vigtig nok til at skrive ned, giver du træningen den vigtighed i din bevidsthed, som den fortjener. Og så tager du automatisk aftalen mere seriøst, og du er dermed mere tilbøjelig til at overholde din effektive træning.

3. VÆR ALDRIG KLAR MED EN NØDPLAN

Vær forberedt på forhindringer og uforudsete hændelser, for de opstår altid! Find en måde at håndtere dem på. Er der ikke plads på dit favorithold, eller er der kø til løbebåndet eller squat-stativet, så findes der altså andre muligheder end at gå i bad og gå hjem. Prøv den time, der er plads på, tag en tur på crosstraineren, eller løb ude i den store natur. Styrketræn i omvendt rækkefølge, eller lav fritstående squats. Udover at du rent faktisk får rørt dig, giver du også dig selv og din træning en saltvandsindsprøjtning, som kan have en positiv effekt på sine træningsresultater.

LÆS OGSÅ: Sådan gør du din træning til en succes!

4. KOM UD AF STARTHULLERNE 

Pak din træningstaske, lige før du går i seng, og træn som det første om morgenen. Det betyder måske, at du skal lidt tidligere op, men til gengæld er du kommet rigtig godt fra start. Er træningen overstået, skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt du nu kan nå det efter arbejde mellem indkøb, tøjvask og aftensmad.

5. BRUG TIDEN FORNUFTIGT SAMMEN MED DIN FAMILIE OG VENNERNE PÅ EN AKTIV MÅDE 

Da jeg var en lille dreng, mødtes jeg altid med mine venner på legepladsen. Der var fuldt drøn på fangeleg, boldspil og rutsjeture. Selvom jeg er blevet en hel del ældre og ikke længere mødes på legepladsen, så er der jo ikke nogen, der siger, at en hyggelig dag med vennerne absolut skal bestå af kaffe og kage ved sofabordet. Du kan tage en tur på skøjtebanen og drikke varm kakao bagefter eller gå i svømmehallen sammen med ungerne eller løbe en lille tur, mens ungerne cykler ved siden af. 

Du kan også tage en løbe-, cykel- eller rulleskøjtetur med kæresten, din kollega eller en god ven. Så længe du holder et moderat tempo, hvor du har mulighed for at tale uden at miste pusten, kan I få vendt hinandens liv og arbejde rigtig godt og grundigt. Da endorfinerne er godt i spil, kan du måske ligefrem se eventuelle problemer i et andet og mere konstruktivt lys.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide