[single_post_category_name]

Føler du dig pludselig 5 kg tykkere end i går? Gør disse 3 ting – de virker!

Sara og Umahro har sammen startet My Body Is My Boss, som er et 12 ugers online forløb til kvinder, der ønsker at etablere en sund og lækker livsstil, samt have det fantastisk med sin krop. I forløbet får du alle hemmelighederne, rutinerne, erfaringerne, samt køreplaner, viden og støtte til at nå en livsstil, der bl.a giver dig kroppen du drømmer om. På deres blog deler de ud af gode råd og tips til en sundere livsstil og bedre velvære, her kommer de med gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du pludselig føler dig 5 kg tykkere.

__________

Kender du det, at du over natten føler, at du er blevet 5 kg tykkere? Gør disse 3 ting – de virker!

Du forstår faktisk ikke helt hvorfor, men du må bare konstatere at dit tøj strammer de forkerte steder og du føler dig pludselig enormt hævet, tyk, slatten og træt af dig selv. De fleste piger kender dette. Vi gør i hvertfald!

Her er 3 årsager til hvorfor:

Kroppen taler altid til dig. Ikke kun når du har din menstruation, eller når du har spist for meget. Nej, den forsøger på daglig basis at kommunikere til dig, fordi du og din krop hænger sammen.

Her vil den enten hviske, tale, råbe eller skrige til dig, afhængig af hvad du byder den. Spørgsmålet er nu, om du forstår, hvad den siger?

Når du pludselig vågner og føler dig 5 kg tykkere og hævet som en flødebolle, skyldes det ofte pludselig væskeophobninger. Din krop binder på væske overalt på din krop, og du tænker du har taget utrolig meget på, på kort tid, fordi du jo ganske rigtigt er hævet op. Den gode nyhed er, at det har du ikke!

Fedt er er rimelig fast, hvor imod væske er mere løst under huden. Du vil derfor kunne teste ved at køre en finger over maven, armene og de øvrige steder du føler dig hævet. Og her vil du se at det “blævrer” mere på en løs måde, end det gør med en fast klump fedt under huden.

LÆS OGSÅ: Søvnens vigtighedfor din sundhed

Men hvad skyldes det egentlig?

Årsag 1:

Du er presset og har for travlt for tiden. Hvis du tænker dig om kan du godt se at du faktisk har hastet rundt, og haft mere i hovedet eller at se til, end du normalt har.

Kroppen bliver bange og tænker den hellere, af utryghed, må binde hvad den har, just in case it needs it later (lidt ligesom ved strejketider, hvor butikkerne pludselig bliver plyndret for mælk, mel og gær – just in case).

Årsag 2:

Du har spist flere kulhydrater, end din krop kan rumme (kartofler, ris, brød, sukker osv.).

Nogle dage uden kulhydrater, eller med et minimum hvor du kun spiser lidt til morgenmad, vil gøre underværker.

Årsag 3:

Du indtager for meget salt. Det får kroppen til at binde væske i kroppen.

Faktisk er dit største saltindtag ikke den salt, du selv drysser på maden. Det er salten i den færdigbearbejdede mad du spiser (fx. morgenmadsprodukter, færdigretter, mad fra kantinen osv.).

Gør nu i stedet disse 3 ting – de virker!

Din krop vil hurtigt rette sig ind igen, hvis den føler sig set, hørt og forstået. Disse 3 ting virker derfor hurtigere, end du regner med.

Løsning 1:

Sov, sov og sov! Søvn er din ven. Des mere hvile, søvn og restituering du kan give dig selv, des bedre.

Sov gerne minimum 8 timer. Giv dig selv tilskud af magnesium og evt. melatonin, hvis du mærker dig udfordret her. – Kroppen vil afstresse og slippe sit “hungersnøds tag” som ovenstående beskrevet.

Løsning 2:

Drik en masse vand med citron. Gerne allerede fra du vågner om morgenen. Skru ligeledes ned for de tunge kulhydrater. (brød, kartofler, ris, sukker mm) Erstat dem i stedet med gode proteinkilder, lækre grøntsager og fedtstof (fx. kylling, ovnstegte grøntager og avokado/pesto eller nødder).

Løsning 3:

Magnesium og kalium virker enormt godt til at få kroppen til at skille sig af med ophobet væske. Du kan spise dig til magnesium og kalium gennem følgende madvarer:

 • Grønne grøntsager
 • Nødder
 • Bælgfrugter
 • “Banan”

Skru op for disse madvarer, og det vil modvirke effekten af dit evt. forhøjede saltindtag.

LÆS OGSÅ: Sundhedens syndere – sprøjtemidlerne 

Bonusviden

Et ekstra lækkert bissetrick er at spise eller juice godt med agurk, bladselleri og melon. Disse indeholder nemlig alle en aminosyre, der hedder citrulin, som understøtter processen i at fjerne væskeophobninger, samtidig med at de støtter nyrerne.

Hvor lang tid det tager, før væsken og hævelsen er væk afhængig af hvordan du har det, og hvor længe du har budt din krop “dårlige” forhold.

Vores erfaring er dog, at du efter et par dage vil kunne se synlige resultater, og hvis du holder fortsætter et par uger, vil du føle dig lettere, lækrere og fastere endnu.

Happy Hugs
Umahro & Sara

Mybodyboss.com 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Anette Østergaard

  Hej 😊den kan ikke finde adressen når jeg prøver at hente den gratis ebog

  1. Team ChriChri

   Hej Anette,
   Tak for din besked. Vi kan se at artiklen er af ældre dato og derfor er der nok sket det at bogen ikke længere er tilgængelig – ØV. Men tak fordi du gjorde os opmærksom på det.
   Kh Team ChriChri

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide