Derfor skal du børste tænder – hver dag!

Du ved godt, at du skal børste tænder hver dag og gå til tandlægen minimum én gang om året. Derudover bør du også bruge tandtråd hver eneste dag OG supplere med mundskyl inden sengetid… men lad os lige være ærlige… hvem husker det dagligt? Når du har læst disse 5 følgende facts, kan det dog godt være, at du fremover vil tænke dig om en ekstra gang, inden du vælger at skippe tandbørstningen… Din orale sundhed har indflydelse på resten af kroppens sundhedstilstand.

Stress

Folk, der har et hektisk job, er i et følelsesmæssigt udmattende forhold eller af en eller anden grund er stresset, har større risiko for at få huller i tænderne end folk, der ikke er stressede. Hvorvidt stress kommer i vejen for mundhygiejnen eller om en dårlig mundhygiejne bidrager til inflammation og forværring af psykisk uro er endnu uklart. Ligegyldigt hvad årsagen er, kan du jo overveje om ikke tandpleje kunne være en måde at håndtere stress på. Tag en lille pause, forlad skrivebordet og brug tandtråd!

Diabetes

Du udvikler ikke diabetes, fordi du en enkelt dag glemmer at børste tænder, men hvis du allerede lider af diabetes, kan en tør mund og store mængder bakterier forværre sygdommen, da bakterierne kan forårsage problemer i forhold til blodsukkerregulering.

Kognitive problemer

Din hjerne vil fungere bedre, når du bliver ældre, hvis du sørger for din munds sundhed. Undersøgelser har vist, at tandkødssygdomme, der skyldes dårlig mundhygiejne, øger risikoen for Alzheimers og andre kognitive problemer senere i livet.

Osteoporose

At holde dine tænder og din tunge sunde vil hjælpe til, at dine knogler forbliver stærke – i hvert fald dem, der er i din mund. For mange orale bakterier kan få bindevævet, der holder dine tænder på plads, til at henfalde og samtidig svække kroppens immunforsvar, hvis du synker mange af bakterierne. Knogleskørhed (osteoporose), som typisk opstår i forbindelse med, at vi bliver ældre eller andre sundhedsmæssige problemer, er også blevet forbundet med dårlig mundhygiejne.

Hjertekarsygdomme

Mange bakterier i munden kan medvirke til dannelse af plak i arterierne. Arteriel plak øger risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde. Grib børsten og reducér dine odds!

OBS! Husk at smile 🙂

Tilsyneladende er folk, der er gladere og mere tilfredse mere tilbøjelige til at have en god mundhygiejne. Så hvis du hver dag sætter et par minutter af til fordel for din orale sundhed, kan du nemt booste dit velbefindende både fysisk, følelsesmæssigt og ikke mindst æstetisk!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og