[single_post_category_name]

At slippe sukkeret: Hvad gør sukker egentlig ved dig?

Har du aftalt med dig selv, at du skal stoppe med at spise sukker? Men er alligevel endt i slikskålen efter et par dage? Du tænker måske: “nu igen”, “tag dig nu sammen!”mv.

Hvad nu, hvis jeg kan fortælle dig, at der er ikke noget galt med dig! Du har bare misforstået din krop!

Det handler om vaner, overbevisninger og mønstre
Vores krop bruger ca. 3 måneder på at udskifte en vane. Den første måned “larmer”hele din krop, du udrenser, og cravings stiller ind. Den næste måned tænker kroppen, ‘ej nu må du altså lige!’. Den prøver at gøre alt for at få dig tilbage til det trygge! Den 3. måned tænker kroppen; “ok jeg kan se, hvad du mener”. Hvis du smutter tilbage her, ja, så er det hele spildt, da det først er i den 4. måned, at du kan prøve slik igen og reelt mærke, om det er dig..

LÆS OGSÅ: Træt af appelsinhud? Sådan slipper du af med den!

Og hvad betyder det så?
Vi gør generelt, som flokken gør, og din flok er dine forældre. Hvis du har set mor/far spise slik dagligt, da du var barn, så er det indkodet i dig – så er det ikke noget, du selv har taget en aktiv beslutning omkring. Du har kigget på dem og efterlignet. Det ufede ved det er, at slik er lavet med en masse smagsfremmende stoffer og er fyldt med sødestoffer, som vi bliver afhængig af. Det resulterer i, at når du får nok af det – ja, så kører det af sig selv, og du stopper ikke op og stiller spørgsmål, om det nu er dig!

Når vi spiser sukker dagligt, så skaber vi en afstand til kroppen. 
Sukker er meget energi på én gang, som giver kroppen et blodsukkerchok. Dette gør, at din krop kommer på et ‘trip’. Det sitrer indeni, og du får følelsen af lykke. Sukker påvirker kroppen, så den udskiller mere dopamin (‘fake lykkefølelse’). Vi både udskiller endorfiner, serotonin og dopamin. Serotonin er vores lykkehormon, som vi gerne skulle mærke dagligt, uden at gøre noget for det, og endofiner udskiller du automatisk, når du for eksempel råber “YES”, løber en tur eller andet. 

Så ved at være på sukker dagligt, har vi altså en krop, der er på overarbejde og et nervesystem, der er i ubalance.

Dit nye mål
Der er altså mange ods imod dig, når du tager en beslutning om at stoppe med sukker. Dine vaner gør alt for, at du bliver i det trygge – også selvom det ikke er godt for dig. Du vil opleve abstinenser, såsom hovedpine, træthed eller kvalme. 

Ofte når vi stopper med at spise sukker,opdager vi, hvorfor vi starter med at spise det. Sukker giver denne ‘fake’ lykkefølelse og giver afstand imellem sind og krop – du mærker ikke dig selv tydeligt. Nogle gange kan det være kærligt at spise sukker, for ikke at mærke den smerte man kan have dybt inde i maven.

Smerten kan komme af svigt, overskredne grænser, ikke at følge sine drømme, ikke sige fra mv.

LÆS OGSÅ: Hjælp din krop ud af din allergi – sådan gør du

Har du et aminosyremangel, spiser du sukker eller dulmer med andet
Når vi har et aminosyremangel i kroppen, så kan du opleve ensomhed, tristhed, træthed, intet overskud mv. Sukker er med til at fjerne os fra dette, og derfor kan det være en let løsning at dulme, her og nu – men bestemt ikke i længden.

Hvis du ønsker at komme ud af denne vane og finde ud af, hvad din krop har brug for, og hvordan du kan støtte den, så er mit bedste råd en aminosyretest, som du kan tage lige her. Den tester på dine kropsdepoter, og derud fra kan du få lavet dit eget specieldesignede aminosyrerpulver, som passer præcis til din krop og dens mangler.

Der er altså mange ods imod dig!
Når du har taget beslutningen og kan mærke sukkertrangen, så stop op – tag lige et par minutter, hvor du mærker efter. Hvad er det egentlig, der sker? Er det abstinenser? Er det fordi, du ikke fik sagt fra over for din chef? Er du træt? Hvis du ikke kan finde et svar, så prøv at spis lidt protein, få god olie og mærk efter.

Udskift dopamin med endofiner!
Det er top vigtigt, hvis dit mål skal lykkes, at du øver dig i at udskille flere endofiner. Dette gør du ved at råbe 3 gange “YES”. Prøv selv og mærk, hvad der sker!

________

Gode råd

– Det er vigtigt, at du har et stabilt blodsukker igennem hele dagen for at undgå sukkercravings. Start gerne din dag med en god morgenmad bestående af protein, olie og grøntsager – f.eks. en omelet med grøntsager, stegt i kokosolie.

– Olie beroliger dit nervesystem og tager toppen af dine sukkercravings. Få gerne omega-3 fra fisk (gerne 3 gr.) og hørfrøolie (gerne 3-6 spsk fra Nyborggaard).

– L-glutamine er bestemt også noget jeg vil anbefale dig. L-glutamine er en enkel aminosyre, der beroliger dit nervesystem og hjælper også imod sukkercravings. Tag 1-2 gr. fordelt på dagen i et glas vand (køb i pulver). Du kan købe L-glutamine lige her, brug rabatkoden: currame og spar ekstra penge.

– Alpha Lipion syrer er en aminosyrer der fungere som en antioxidant i din krop, den er med til at styre dit blodsukker og kan derfor formindske cravings. Du kan købe den lige her, brug rabatkoden: currame. Jeg anbefaler 100 mg. dagligt.

________

Du kan se mere fra Chloe på Instagram, Facebook eller Currame.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide