Hvornår på dagen er det bedst at træne?

Det kan være nemt at finde på dårlige undskyldninger, når der skal trænes igennem – især hvis vejret ser øv ud. Men hvilket tidspunkt på dagen er det mest optimalt at få trænet? Faktum er, at det faktisk er meget individuelt fra person til person. Det vil jeg forklare nærmere: 

Morgentræning

Det har vist sig, at dem som er bedst til at følge deres personlige træningsprogram, er dem, der vælger at træne tidligt om morgenen! Dette skal ses i lyset af, at du ikke bliver fristet af nye spændende træningstiltag, eller at du er udkørt efter en hård arbejdsdag.  

At du målretter din tidlige morgentræning kan desuden forhøje dit stofskifte (øget forbrænding) og holde det i gang i flere timer bagefter. Ydermere oplever mange, at selve morgentræningen giver dem mere energi og sørger for en sund appetit resten af dagen.

Aftentræning

Personer, som har mere styrke senere på dagen, vil få mere ud af at planlægge træningen om aftenen. På dette tidspunkt er musklerne også varme og rørlige i modsætning til om morgenen, når man lige er stået ud af sengen. Det skulle desuden være nemmere at opnå flotte resultater, når du træner senere på dagen, da din kropstemperatur er højere om eftermiddagen.

Konklusionen er, at du skal træne, når du føler, du har mest overskud!

Det kan dog anbefales at prøve forskellige træningstidspunkter hen over et par uger for at finde ud af, hvornår du bedst kan lide at træne. Hvis du går rundt og er træt og kraftesløs om morgenen og langt op af formiddagen kunne en omgang morgentræning måske være en kickstart til at få dagen i gang.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være