Detox – fup eller fidus?

Facts


Chloe Bjoerk

Chloe er en holistisk behandler, som ser på dig som en helhed og anerkender, at din livsstil, dit sind, din psyke og din krop hænger sammen!

@chloebjoerk

www.currame.com

Detox er et oldgammelt fænomen, som med tiden måske også er blevet lidt misforstået.

Kroppen ‘detoxer’ dagligt. Hvis kroppen ikke gjorde det, ja så ville du virkelig blive syg! Det er nemlig sådan, at hver gang vi får toxiner ind i kroppen fra bilos, ødelagt mad, kemikalier i rengøringsmidler, drikkevand, bakterier, forurenet luft osv., så danner det syre og frie radikaler i din krop. Det er alt sammen noget, din krop skal have ud, gerne så hurtigt som muligt. Bliver det i kroppen, kan det give kropsubalancer og på længere sigt, og i værste tilfælde, give sygdom 

Kroppen laver også selv affaldsstoffer, som er biprodukter fra dens egne processer. Når næringsstofferne og energien bruges op, dannes der kemiske affaldsstoffer i kroppens celler. Disse affaldsstoffer skal ud igen via blodet, ellers bliver du syg! Dette sker helt automatisk gennem udskillelse fra leveren med hjælp fra galden og affaldet kommer ud med afføringen. Andre affaldsstoffer bliver filtreret ud af blodet via nyrerne og sammen med vand skilles det i urinen.

LÆS OGSÅ: Lider du af forstoppelse?

Vi udskiller altså vores affaldsstoffer via vores lever, nyrer, lymfe, hud og tarm, hverdag.
Så kroppen udrenser dagligt!

Spørgsmålet er så: Har kroppen brug for ekstra udrensning?

Og her er mit svar helt klart: ja! Det har kroppen, fordi de fleste spiser og omgås flere toxiner, end vores krop er vant til. Og det er derfor, vi bliver sygere og sygere. Ophobede affaldsstoffer laver nemlig en masse rod i vores system og forsænker processerne, så vi reagerer langsommere på udefrakommende bakterier, vira og lignende.

Sæt din udrensning i gang!

– Spis masser af grøntsager – gerne over et kilo om dagen. De er udrensende og fyldt med antioxidanter, som din krop for brug for i dens detox proces. 

– Grøntsager af korsblomstfamilien (broccoli, kål, radiser, ræddiker) er vigtige for leveren. De indeholder isothiocyanater, som stimulerer kroppens egenproduktion af stoffet L- glutathion. L-glutathion er meget vigtigt for leveren, det bruges både til at nedbryde og inaktivere gift- og affaldsstoffer og til at beskytte leveren mod skade af sit arbejde med at nedbryde affalds- og giftstoffer. Derudover er det super godt for din tarm og immunforsvar.

– C- og E-vitamin er også stærke antioxidanter, der ‘fornyer’ L-glutathion i din krop.

– Hvedegræs er rig på klorofyl, som findes i alle grønne planter. Klorofyl neutraliserer affalds- og giftstoffer i kroppen, støtter og afgifter leveren med mere. Grøn te er også rig på klorofyl og har en markant god indvirkning på tarmfloraen og dit immunforsvar.

– Vand – du har brug for en masse væske for at udlede dine affaldsstoffer.

LÆS OGSÅ: Søvnmangel? Så galt kan det gå! 

– Gurkemeje er udrensende for vores lever og galdeblærer, og er derudover en stærk antioxidant, der også er gavnlig for vores tarm og immunforsvar.

– Marietidsel er også udrensende og fungerer som en hjælper for vores lever og galde, samt fremmer vores fordøjelse. Det kan købes i helsekosten.

– Havtorn hjælper til hjertets ernæring og er antioxidant støtte til beskyttelse af blodkar. Derudover hjælper havtorn dit hjerte med at udrense toxiner. Det kan også købes i helsekosten.

Mit allerbedste råd til at sætte mere udrensning i gang er klart en homøopatisk ampulkur. Du kan kontakte mig og jeg vilsammensætte en specifikt en kur, hvor jeg booster dine store udrensning organer i din kroppen, som lever, nyrer, lymfe, mave og hud. Derigennem støtter du din krop blidt, og sætter samtidig fart på din naturlige udrensning.

Du kan se mere fra Chloe på InstagramFacebook eller Currame.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide