Forstår du hvad kroppen prøver at fortælle?


Tina Lykkegaard

Tina er under uddannelse til holistisk hudterapeut og arbejder til dagligt i Naturskøn. Se mere til Tina på Instagram under navnet @tinalykkegaard eller på hendes website Tinalykkegaard.dk

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om hudens tegn, men jeg tænker faktisk tit på hvorfor så mange har en opfattelse af at det er normalt at have bumser op til menstruation, være opppustet sidst på dagen, have vilde (mærkelige) cravings som gravid, eller få at vide hos lægen af man nu for 4. gang skal på en hård kur mod akne. Dette er ingen kritik af jer skønne læsere, for hvor skulle man lige vide det fra, men nærmere min mission for at hjælpe jer på vej på naturligvis, hvis dette dog er en bekymring/irritation for jer. Jeg synes nemlig det er lidt en ærgelig tendens, at man ofte skal have medicin for alverdens ting, da det ofte skaber store bivirkninger. 

Problemer med maven? Hvis du lider af oppustethed, tilbagevendende forstoppelse, diarre, ubehag eller voldsom mæthed efter måltider kan det være tegn på at din mave kræver lidt kærlighed. Det kan være tegn på at du spiser noget du ikke kan fordøje. Tag evt. et tilskud mælkesyrebakterier så fordøjelsen har de bedste betingelser. Hvis du bliver ved med at lide af forstoppelse er Vitaviva’s Colon Complex god at tage i perioder, men find gerne årsagen til din bekymring/ubehag.   

Bumser op til menstruation? Det kan være tegn på at dine hormoner har brug for lidt ekstra støtte for at komme i balance. Det kan kræve lidt forskelligt, men specielt gode fedtsyre og mindsk indtaget af sukker, komælk og gluten. 

LÆS OGSÅ: Det skal du gøre for at komme akne til livs

Cravings under graviditet kan være tegn på at kroppen har brug for ekstra vitaminer, mineraler og fedtsyre. Vær obs på at få så mange grøntsager som muligt sammen med en god kvalitets vitaminpille til gravide. Det kunne være Solaray baby-me-now.   

Hårtab efter graviditet/amning
 er også tegn på at kroppen har brug for lidt ekstra, da barnet har fået alle de gavnlige vitaminer, mineraler og fedtsyre (heldigvis), men det kan betyde at du er i mangel. Bliv ved med at tag en god multiviatmin og gerne ekstra b-vitaminer, da det er med til at mindske hårtab.

Hævede øjne om morgenen? Dette kan være tegn på at du indtager noget om aftenen som kroppen ikke kan omsætte. Det kunne være raffineret salt, så erstat hellere med en havsalt eller urtesalt da de indeholder langt flere gavnlige mineraler end raffineret salt som blot laver ravage i vores væskebalance. Det kan også være tegn på et stort sukkerindtag fra raffineret sukker. Bag hellere noget lækkert selv uden tilsat sukker eller nyd lidt mørk 80% chokolade.

 

Tilbagevende akne? Dette kan der være flere årsager til, men ofte kommer det, da vi ikke spiser varieret nok, farverigt nok, manglende grøntsager eller ikke får nok gavnlige fedtsyre indefra. Prøv at tage billeder af hvert måltid de næste tre dage og måske vil du opdage hvor lidt varieret vi faktisk spiser.  

Eksem (også hos børn) er et råb fra dit immunforsvar som ikke kan følge med. Du indtager højst sandsyndling nogle fødevare kroppen ikke kan fordøje. Dette er typisk komælk som nummer 1, gluten, sukker og farvestof fra slik. Tag et tilskud mælkesyrebakterier som støtter immunforsvaret og tilskud af ekstra d-vitamin. Der er jeg rigtig glad for Purepharma D, da de indeholder kokosolie for at sikre en god optagelse. Du kan med fordel også smøre eksemen med kokosolie eller til børneeksem er Fiddesan super effektiv! 

Hudorme på næsen?
Dit blodsukker kan være svingende og måske oplever du også at du har brug for noget sødt omkring 15-17 tiden. Kroppen har oftest brug for væske så drik et stort glas vand og tag en håndfuld nødder sammen med lidt frugt.

 

Vil du læse mere fra Tina, så sving forbi hendes Instagram-profil – du finder hende under navnet @tinalykkegaard.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Luksusfastelavnsboller

IngredienserBoller 2.5 dl. Sødmælk 80 g. smør 30 g. gær 70 g sukker 1 tsk. stødt kardemomme 2 tsk. vanillesukker 0.5 tsk. salt Ca. 450