[single_post_category_name]

Lider du af forstoppelse?

Der kan være mange grunde til, at du lider af forstoppelse. En af dem kan være, at din tarmflora er i ubalance, og derfor kan du ikke komme af med den afføring, som du skal. 

Egentlig er det sådan, at vores toiletbesøg – om det er stort eller småt, skal hænge sammen med din mad- og væskeindtag igennem dagen. Så ja, du skal helst på toilettet et par gange om dagen (stort). Det må hverken være for fast eller for fyldende.

Når vi spiser korn dagligt, så kan vi opleve mere forstoppelse end normalt, simpelthen fordi at i korn er der ‘grove’ lektiner, der klister sig fast på tarmvæggene, og dette kan være svært at få ud igen. Forstil dig, at du koger noget pasta og kaster det på væggen. Der bliver det så siddende indtil du fjerner det og vasker væggen af – det er noget klistret stas.

LÆS OGSÅ: Søvnmangel? Så galt kan det gå! 

Din tarm er en muskel, som har brug for bevægelse for at fungere optimalt.

Så for at hjælpe din tarm bedst muligt:

Undgå så vidt muligt korn. Få dine fiber gennem grøntsager. Oplever du, at du har svært ved at blive mæt uden korn, så tilfør mere god fedt – den koldpressede og økologiske slags, og mere kød.

Boost din tarm med tarmflorabakterier

Bevæg dig dagligt – gerne 30 minutter eller mere.

Massér gerne din mave med olie, gerne kokosolie – i lange træk, rundt og rundt i urets retning.

Få masser af væske dagligt, gerne over 2 liter vand.

Steg i kokosolie – det er den eneste olieform der kan tåle høj varme. Ofte kan ødelagt olie også give forstoppelse eller diarre.


Alt liv starter i tarmene:

For at vi kan optage næringsstoffer så kræver det, at vores tarm fungerer!


Følelserne sidder i tarmene:

Der er flere nerveceller i din tarm, end der er i dit hoved, og derfor ligger der utrolig mange følelser der. Hvis et barn bliver ked af det, er det ofte maven barnet tager sig til.

Dette kan du også opleve, hvis du eksempelvis er sammen med mennesker, du ikke bryder dig om, er til et møde, hvor du ikke føler dig tryg eller lignende, så er det din mave, der reagerer enten med smerte, diarre eller forstoppelse.

Du kan se mere fra Chloe på InstagramFacebook eller Currame.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide